Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети пик на пандемията в Истанбул

Проверка на документи по време на вечерен час в Истанбул, 21 ноември 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Истанбул изживява трети пик в пандемията от коронавирус, заяви здравният министър Фахреттин Коджа, цитиран от частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Министърът предупреди, че ако ситуацията не се подобри и броят на заразените не намалее, ще последва ново затягане на мерките, отбелязва БТА.

Днес следобед предстои да се проведе заседание на специализирания Научен съвет към здравното министерство, на което да бъде обсъдено положението във връзка с разпространението на коронавируса в страната, съобщи частният телевизионен канал НТВ.

От утре Турция започва прилагането на втората доза от разработената в страната ваксина срещу Covid-19 върху доброволци.

Изпитанията са част от фаза 1 от разработването на препарата на турския университет Ерджийес. Тази фаза се очаква да завърши до 15 декември, съобщи ректорът на учебното заведение в окръг Кайсери проф. Мустафа Чалъш.

Първата доза от турската ваксина ERUCOV-VAC е вече приложена на 44 доброволци, а от утре започва прилагането на същите лица и на втората доза от препарата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Истанбул, 3 април 2020 г.

В Турция влиза в сила частична забрана за излизане навън

От днес в Турция ще започне да се прилата частичната забрана за излизане навън през уикендите, съобщи в Туитър турският министър  на здравеопазването Фахреттин Коджа, съобщава в. "Миллиет". Съгласно новата мярка, гражданите няма да имат право да излизат..

публикувано на 21.11.20 в 02:25
ВИЖТЕ ОЩЕ
председателят на Европейския съвет Доналд Туск

Доналд Туск вижда нова предвоенна ера в Европа

Полският премиер Доналд Туск заяви, че руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години е поставило началото на нова ера на войни в Европа, предаде ДПА. "Знам, че звучи съкрушително, особено за по-младото поколение, но трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 13:12
Диана Ковачева

Омбудсманът: Не мога да стана служебен премиер

Президентът Румен Радев разговаря с омбудсмана Диана Ковачева в рамките на консултациите на държавния глава, свързани с процедурата по  назначаване на служебен министър-председател. След срещата тя обяви пред медиите, че не може да поеме..

публикувано на 29.03.24 в 13:07

Мъж извади газов пистолет срещу лекар в болницата в Шумен

Мъж отправи закана за убийство към медик, извади срещу него и газов пистолет.  Случката е от вчера, когато малко след 10.00 часа шуменец потърсил помощ в МБАЛ - Шумен. Недоволен от продължителното време за изчакване на медицински преглед, той извадил..

публикувано на 29.03.24 в 13:02
Ваня Григорова/Васил Терзиев

Отново отложиха делото за избора на кмет на София

За 26 април беше отложено делото по жалба на загубилата изборите в София Ваня Григорова срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за победител беше обявен Васил Терзиев. До поредното отлагане се стигна, за да могат страните да..

публикувано на 29.03.24 в 12:58

Нов казус от промените в Конституцията - депутатите ще вземат две заплати?

Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който идва с промените в Конституцията - чл. 64, ал. 4 от Конституцията, според който 49-ото Народно събрание ще остане действащо до клетвата на 50-ия парламент. Така за периода на..

публикувано на 29.03.24 в 12:39
Георги Андреев

"Мистерията на българските гласове" и Quarto в концерта "Гласове и струни"

Новаторския проект на композитора Георги Андреев „Гласове и струни“ е концертът на хор „Мистерията на българските гласове“ и струнния „Quarto“ квартет в зала „България“ на 3 април.  „И квартетът, и хорът са напълно завършени състави,..

публикувано на 29.03.24 в 12:22

Експлозия избухна в най-голямата румънска рафинерия

Експлозия избухна тази сутрин в най-голямата румънска рафинерия Петромидия, разположена в  окръг Констанца, на брега на Черно море, предава Радио Румъния. Властите съобщават, че няма жертви. В момента се правят измервания за определяне на..

публикувано на 29.03.24 в 12:14