Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ротацията на полицейските началници ще разбие връзките за контролиране на гласове, посочи той

Цветан Цветанов: ГЕРБ никога не е организирала парламентарните избори

Има ясна симбиоза между ГЕРБ и ДПС, смята лидерът на "Републиканци за България"

Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ никога не е организирала изборите. От 2009-а до 2017-а година имаше служебни кабинети, които подготвяха изборите". Това каза пред БНР Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България", бивш зам.-председател на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи. С назначаването на служебните кабинети той обясни смяната на полицейските началници, каквото предложение направи той при срещата с президента Румен Радев.

Според него ротацията на полицейските началници ще разбие връзките, които са създадени с контролиране на гласове.

"Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани. Сега, наблюдавайки процесите през последната година, година и половина, мога да кажа, че има ясна симбиоза между две от основните политически формации, които са системни партии - ГЕРБ и ДПС", коментира Цветанов. 

Той подчерта, че хората, които са вярвали, че ГЕРБ е алтернатива на ДПС, сега са напуснали разочаровани управляващата партия и са отишли при него в "Републиканци за България".

Цветанов беше категоричен, че партията не се разцепва и уточни, че "Технократи за България" е изложение на един редови член на партията в Пловдив и е тема, която се обсъжда на общинско ниво:

"Колегите си работят и обменят свои идеи. Демократично е всеки да изразява своето мнение и по начин, по който прецени".

Интервюто на Снежана Иванова с Цветан Цветанов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мехмед Дикме: Водим разговори с партията на Цветан Цветанов за съвместно явяване на изборите

" Основната задача ни е да обединим обществото и да дадем равнопоставена възможност на всеки за участие в изборите и в управлението на страна" . Това каза пред БНР бившият министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски - Мехмед Дикме,..

публикувано на 13.01.21 в 13:26
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Петров

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1, очаква да е първа политическа сила

Партия "Възраждане" се регистрира в Централната избирателна комисия за вота 2 в 1. Очакването е за победа на парламентарните и европейските избори, каза депутатът Петър Петров. "По всичко изглежда, че подкрепата към партията е заради..

публикувано на 19.04.24 в 12:50
Корнелия Нинова

БСП иска обратен иск за щети, нанесени от сделката "Булгаргаз" - "Боташ"

БСП ще настоява за обратен иск за обезщетение срещу отговорните физически лица да възстановят щетите нанесени със споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ", съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. Желязков свиква..

публикувано на 19.04.24 в 12:48
Радослав Рибарски

Либерализацията на пазара на ток се отлага с година

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, с които либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с една година. Така вместо на 1 юли тази година - излизането на свободния пазар трябва да стане на 1 юли 2025 г...

публикувано на 19.04.24 в 12:43

Две бебета са починали след заразяване с коклюш

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване с коклюш, потвърдиха за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от Министерството на здравеопазването. Те са били на възраст под два месеца, в предимунизационен период,..

публикувано на 19.04.24 в 12:16

Силен циклон връхлита Гърция през уикенда

Гръцките власти предупреждават за силен циклон през уикенда. Властите приканват да се пътува само при крайна необходимост. Местните власти съобщават, че са в пълна готовност да реагират на прогнозите за силни бури и дъжд. В извънреден бюлетин..

публикувано на 19.04.24 в 11:50

Минусови температури в Кюстендилско

Температури под нулата, слана и дори лед са констатирани рано тази сутрин в Кюстендилско, казаха за БНР земеделски производители. Валял е дъжд с лед през нощта, който замръзнал. Има замръзнал и ранен зеленчук, пораженията са и сред овощните..

публикувано на 19.04.24 в 11:40

Стефка Сарафова-Захариева: В България се прави много за хората с репродуктивни проблеми

Сдружение "Зачатие" ще отбележи утре своята 20-годишнина.  Това е първата независима и изцяло доброволческа организация на хората с репродуктивни проблеми в България. Сдружението е създадено от група доброволци през 2004 г. Няколко сърцати жени..

публикувано на 19.04.24 в 11:38