Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ротацията на полицейските началници ще разбие връзките за контролиране на гласове, посочи той

Цветан Цветанов: ГЕРБ никога не е организирала парламентарните избори

Има ясна симбиоза между ГЕРБ и ДПС, смята лидерът на "Републиканци за България"

Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ никога не е организирала изборите. От 2009-а до 2017-а година имаше служебни кабинети, които подготвяха изборите". Това каза пред БНР Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България", бивш зам.-председател на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи. С назначаването на служебните кабинети той обясни смяната на полицейските началници, каквото предложение направи той при срещата с президента Румен Радев.

Според него ротацията на полицейските началници ще разбие връзките, които са създадени с контролиране на гласове.

"Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани. Сега, наблюдавайки процесите през последната година, година и половина, мога да кажа, че има ясна симбиоза между две от основните политически формации, които са системни партии - ГЕРБ и ДПС", коментира Цветанов. 

Той подчерта, че хората, които са вярвали, че ГЕРБ е алтернатива на ДПС, сега са напуснали разочаровани управляващата партия и са отишли при него в "Републиканци за България".

Цветанов беше категоричен, че партията не се разцепва и уточни, че "Технократи за България" е изложение на един редови член на партията в Пловдив и е тема, която се обсъжда на общинско ниво:

"Колегите си работят и обменят свои идеи. Демократично е всеки да изразява своето мнение и по начин, по който прецени".

Интервюто на Снежана Иванова с Цветан Цветанов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мехмед Дикме: Водим разговори с партията на Цветан Цветанов за съвместно явяване на изборите

" Основната задача ни е да обединим обществото и да дадем равнопоставена възможност на всеки за участие в изборите и в управлението на страна" . Това каза пред БНР бившият министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски - Мехмед Дикме,..

публикувано на 13.01.21 в 13:26
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки..

публикувано на 24.04.24 в 22:29

Учители и персонал в Тенеси ще могат да носят оръжия в учебните заведения

Властите в американския щат Тенеси приеха законодателство, което ще позволи на учителите и училищния персонал да носят оръжия на територията на учебните заведения.  Мярката, която беше приета, година след като стрелец уби шестима души в училище в..

публикувано на 24.04.24 в 22:15
Министерство на иновациите и растежа

Красимир Якимов е новият заместник-министър на иновациите и растежа

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа е назначен Красимир Якимов. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Красимир Якимов е юрист по образование. Завършил е "Международно..

публикувано на 24.04.24 в 21:54
Джо Байдън

Байдън подписа указа за финансова помощ за Украйна, Израел, Газа и Тайван

Американският президент Джо Байдън подписа указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел, Газа и Тайван. Байдън съобщи, че е одобрил първоначални доставки на оръжия за Украйна в..

публикувано на 24.04.24 в 21:08
Асен Василев и Кирил Петков

Асен Василев: Внесохме искане за оставката на председателя на Народното събрание

Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание, съобщи пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев.  Той уточни, че искането, освен от депутати от ПП-ДБ, е подписано и от народни..

публикувано на 24.04.24 в 20:10