Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов с шесто място в нощния слалом за Световната купа

Алберт Попов
Снимка: БТА

Голям успех тази вечер за най-добрия български състезател в алпийските ски - Алберт Попов.

Той се класира шести по време на нощния слалом от Световната купа в австрийския зимен център Шладминг. В първия манш Попов даде девето време, но във второто беше осми.

Така той дублира своя успех от 2019 г., когато също завърши шести отново в Шладминг.

Досега Попов беше 28-и в ранглистата, но вече е на 24-ата позиция.

Победител тази вечер в слалома стана австриецът Марко Шварц.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям пожар в кюстендилското село Кутугерци

Около 10 декара смесена гора, 8 необитаеми къщи, постройки и дворове изгоряха при голям пожар, възникнал вчера след обяд в граничното село Кутугерци. Това казаха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Огънят е потушен късно снощи от три екипа на пожарната, включило се и местното население. Няма пострадали. Пожарът е причинен..

публикувано на 16.04.24 в 13:04

Първи случай на коклюш в Монтанско за 2024 г.

Първи случай на коклюш за годината регистрираха в област Монтана. Заболяването при детето е преминало леко. Заболяването е регистрирано при 6-годишно дете от детска градина в Монтана. Случаят е първи за годината. Взети са всички противоепидемични меки, съобщи Елена Тодорова, старши инспектор в Регионалната здравна инспекция в града...

публикувано на 16.04.24 в 12:58

Окръжен съд-Сливен започна делото срещу шофьор, помел с джипа си четирима души в каруца

Окръжен съд-Сливен започна разпоредителното дело срещу шофьор, помел с джипа си четирима души, които пътували в каруца през нощта на Гергьовден миналата година.  Близо 50 души, роднини и сродници на загиналите дойдоха пред съдебната палата, за да поискат най-тежката присъда срещу шофьора. "За четири човека и коня трябва да му дадат до живот затвор,..

публикувано на 16.04.24 в 12:57

БНБ прогнозира икономически растеж от 2,2% през 2024 г.

Брутният вътрешен продукт на България се очаква да нарасне с 2,2% през настоящата година след повишение с 1,8% през 2023 г., сочат новите макроикономически прогнози на БНБ , публикувани във вторник. Това представлява низходяща ревизия спрямо декемврийската прогноза на БНБ за повишение на БВП с 2,5% през 2024 г. Според централната банка, в..

публикувано на 16.04.24 в 12:50

Как да говорим с децата за класическа музика и велики композитори?

Предстои премиерата на "Приключенията на Нотичка" на 21 април в София. Проектът е на София Арт институт. Това е нова поредица от спектакли, която ще среща децата с класическата музика и ще възпитава у тях умението да се наслаждават на изпълненията на живо . Поредицата е предназначена за деца над 5-годишна възраст. Първият концерт ще е посветен..

публикувано на 16.04.24 в 12:33

В древна Олимпия запалиха олимпийския огън

Жрица запали олимпийския огън за игрите в Париж. Церемонията е в древна Олимпия в присъствието на президента Катерина Сакеларопулу. В днешния слънчев и топъл ден актриса,облечена като древна жрица, запали олимпийския огън. В храма на богинята Хера  Върховната жрица след призоваване на бог Аполон запали огъня със слънчева светлина. Около олтара..

публикувано на 16.04.24 в 12:25

Открит урок с ученици във Велико Търново в деня на българската Конституция

Отбелязваме 145 години от приемането на Търновската конституция. 230 са били първите ни следосвобожденски народни представители, които са заседавали в Търново от 10 февруари до 16 април 1879 година в Учредителното събрание и са приели първия български основен закон, с което е възродена българската държавност. 16 април се чества като Ден на..

публикувано на 16.04.24 в 12:21