Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити не спира с победите, Реал излъга Аталанта в края

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити постигна 19-та си поредна победа във всички турнири – 2:0 като гост на Борусия Мьонхенгладбах в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Двубоят бе игран в Будапеща, а англичаните направиха важна крачка към класиране в следващата фаза след голове на Бернардо Силва в 29-та минута и Габриел Жезус в 65-та. В края на срещата символичните домакини имаха претенции за неотсъдена дузпа за нарушение на Жоао Кансело срещу Аласан Плеа.

В Бергамо местният Аталанта загуби с 0:1 от Реал (Мадрид) след късен гол на Ферлан Менди (86). Домакините играха с човек по-малко от 17-та минута, когато с директен червен картон бе изгонен Ремо Фройлер.

Реваншите и на двата мача са на 16 март.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиана Раева

Илиана Раева: България повече няма да участва на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева беше много ядосана от съдийството при ансамблите на Световната купа в Баку (Азербайджан). Българският отбор получи снощи оценка от 35.750 за композицията си с пет обръча. Щабът на България подаде контестация за оценката, която беше отхвърлена. "Уважаеми дами и господа! Отборът..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Левски приема ЦСКА в 20-ти финал между двата отбора във волейболната история

Волейболистите на Левски София приемат днес ЦСКА в първия финал на Супер Волей. “Сините” са домакини на “червените” в зала “Левски София” от 19,00 часа. Възпитаниците на Николай Желязков спечелиха Суперкупата на България в началото на този сезон, а след това играха и финал за Купата на България. Момчетата на Александър Попов финишираха на 5-о място в..

публикувано на 20.04.24 в 09:01
Александър Везенков е отново Спортист на годината

Сакраменто и Везенков останаха извън плейофите в НБА

Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава загуби с 98:105 от Ню Орлиънс Пеликанс във финалния сблъсък от плей-ин турнира на НБА. Така Кингс пропуснаха възможността да се класират за плейофите. Най-добрият български портист за 2023 година този път получи доста повече минути от треньора Майк Браун. Везенков завърши мача с 2 точки и 2 борби за малко..

публикувано на 20.04.24 в 07:58
Макс Верстапен

Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1, след като триуфмира в късата надпревара в Китай, въпреки колебливото начало, което световният шампион направо. Нидерландецът стартира добре и зае третото място в началните етапи, зад Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които поведоха след грешката на тръгналия от полпозишъна Ландо Норис. В опита..

публикувано на 20.04.24 в 07:42
Емона Иванова

Емона Иванова с полуфинал на турнира по парабадминтон в Испания

Емона Ивнова си осигури минимум бронзов медал след като се класира за полуфиналите на международния турнир по парабадминтон Spanish Para Badminton International 2024.  Състезателката на Румяна Иванова победи в четвъртфиналите изключително силната индийка Аарул Пармар.  Българката се наложи над номер 9 в световната ранглиста с 2:1 гейма - 9:21, 21:14 и..

публикувано на 20.04.24 в 07:30
Николай Грязин

Николай Грязин оглави класирането в категория WRC2 в рали Загреб

Състезаващият се с български лиценз Николай Грязин (Ситроен) излезе начело в категория WRC2 в Рали Хърватия, четвърти кръг в Световния рали шампионат (WRC). Руснакът получи българско гражданство в края на миналата година и заедно с неговия навигатор Константин Александров бяха лицензирани от Автомобилната федерация на България (АФБ). Грязин е с общо..

публикувано на 20.04.24 в 06:49
Антоанета Стефанова

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на EП по шахмат, българките записаха четири победи

Антоанета Стефанова започна с победа участието си на Eвропейското индивидуално първенство по шахмат за жени, а останалите българки записаха още три успеха и допуснаха две поражения в първия ден в Родос, Гърция. Стефанова започна турнира с черните фигури и спечели срещу Аян Алахвердиева от Азербайджан. Победи с черните записаха още две българки, като..

публикувано на 20.04.24 в 06:42