Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьори на линейки в Гоце Делчев се оплакаха от липса на бонуси за работа на първа линия

Снимка: БТА

Шофьори на линейки към спешния център в Гоце Делчев изразиха публично недоволството си заради това, че не са получили бонусите, гласувани от правителството, за работа на първа линия. Областният директор на Спешна помощ-Благоевград, заяви пред „Хоризонт“, че ще преразгледа документацията. 

Сред недоволните от заплатите си за миналия месец освен шофьори на линейки има и медицински сестри. Те твърдят, че не са получили  полагащите им се 1000 лева за работа на първа линия  в битката срещу  коронавируса.

В областния център за Спешна медицинска помощ никой не е реагирал срещу изплатените възнаграждения, заяви директорът д-р Красимир Михайлов:

„Без да ни уведомят, без да кажат, че имат някакви претенции, което за мен не е нормално“.

Д-р Михайлов уточни, че бонусите се изчисляват съгласно указанията и правилата, разписани от здравното министерство и че допълнителните  бонуси зависят най-вече от работата в реална рискова среда, а месец януари е бил относително спокоен:

„Трябва правоимащите лица да са участвали в обслужване на пациенти, които са с Covid-19, има случаи, когато няма такова участие“.

Въпреки това разпределението на  средствата ще бъде преразгледано, увери областният директор на Спешна помощ:

„Регистрирали сме такива грешки и ако има констатирани грешки, ние ще коригираме това“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Здравният министър назначи проверки в две здравни заведения

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов назначи проверки в две здравни заведения: Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград и болница „Свети Панталеймон“ в Плевен. Причината за проверката в Благоевград е заради сигнал от служители..

публикувано на 26.02.21 в 09:58
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Юлиян Петров, председател на Синдиката

КТ "Подкрепа": Учителската заплата трябва да стане 150% от средната

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предлагат учителската заплата да стане 150% над средната брутна работна заплата за страната. Национално изследване на профсъюза показва, че макар и увеличаващи се, трудовите възнаграждения на учителите не отговарят..

публикувано на 24.04.24 в 13:58
Борислав Сарафов

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу Адалберт Кръстев

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжнния прокурор на София Адалберт Кръстев. То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение. В предложението..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

ГЕРБ-СДС и ДПС със законопроект за забрана на рекламата в медии

ГЕРБ-СДС и ДПС внасят промени в Закона за хазарта, забраняват рекламата в медиите. Това заявиха Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС. Промените са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес. От двете политически..

публикувано на 24.04.24 в 13:47

Рибари протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Да отпадне тримесечната забрана за улов на бяла мида или забранителния период да се ограничи до 1 месец поискаха рибари от Южното Черноморие. Забраната влиза в сила от 1-ви май. Близо 100 души, представители на рибарски сдружения и служители на..

публикувано на 24.04.24 в 13:40

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите, готови са да продължат реформите

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни. Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че няма да спрат борбата. По думите му комисията за митниците е пиар на ГЕРБ и ДПС: "Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем държавата да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:38

Цветелина Пенкова: Изнасяме суровини, а после плащаме двойна цена

Поискахме отлагането на либерализацията на цените на електроенергия за домакинствата, защото не беше ясно как ще се случи, а не бива да поставяме под риск домакинства и граждани да не могат да си плащат сметките. Това сподели в интервю..

публикувано на 24.04.24 в 13:33

Кипър: 250 евро великденска надбавка за пенсионерите с ниски доходи

Великденска надбавка от 250 евро ще получат пенсионерите с нискидоходи в Кипър, реши правителството днес. Мярката е част отизпълнението на плана за подпомагане на възрастните хора в страната ипродължение на целевите помощи за уязвимите социални групи..

публикувано на 24.04.24 в 13:32