Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Пеев: Не можем да се опазим от мрачния хумор

Славчо Пеев
Снимка: Иван Русланов

„Обичам страхотно този театър, а много от колегите ми, с които казвахме истини на народа от сцената, вече ги няма… Аз съм благодарен, че животът ме свърза със Сатиричния театър, мястото, където се казваха неща, които другаде не можеше“. Това каза пред БНР Славчо Пеев, обичаният поколения наред български театрален, телевизионен и кино актьор, доайен на Сатиричния театър. 

„Бях много свързан с двама мои страхотни приятели – Радой Ралин и Петър Ступел. Те бяха напред във времето, мислеха по друг начин, особено Радой. Той беше много пред нас, Петър беше много енергичен. Благодарен съм на съдбата, че съм ги срещнал и живял с тях, те казваха какво ще се случи в нашата държава... Не можем да се опазим от мрачния хумор. Хората станаха други, няма усмивки, гледат надолу – пандемията много промени хората“, допълни Пеев в предаването „Преди всички“.

Той сподели, че в Сатирата има много млади хора, които искат нещата да бъдат по-добри: 

„Сатирата винаги е била водещият театър, спомнете си какви спектакли е имало и ще има. Няма кой да замести хора като Татяна Лолова, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Никола Анастасов, но идват млади актьори, които вървят по техните стъпки – да влияят и действат върху хората, те да станат по-добри и по-смели. И този живот да бъде по-добър".

Интервюто със Славчо Пеев в предаването „Преди всички“ можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Връчване на „Златен кукерикон“ и премиера на “Сатирично кабаре“ в Сатиричния театър

Сатиричният театър “Алеко Константинов“ кани на 7 април от 19.30 часа на премиерното представление на “Сатирично кабаре“ (Място за похвали и оплаквания) и на раздаването на наградите „Златен кукерикон“ за 2021 г. за постижение в хумора и сатирата в..

обновено на 07.04.21 в 08:17

Сатиричният театър посреща рожден ден с празнична пищност

Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще раздаде своите награди “Златен кукерикон” 2021 за постижения в хумора и сатирата в българския театър. Това ще се случи на 7 април. Тогава ще бъде и премиерата на “Сатирично кабаре - място за похвали и..

публикувано на 07.04.21 в 09:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Вешим

Михаил Вешим: Смисълът на живота е предаване на опита

Смисълът на живота е предаване на опита на едно поколение на следващото. Това каза пред БНР писателят Михаил Вешим, който представи в предаването "Хоризонт за вас" новата си книга "Стари хипари и нови разкази" . "Това са едни разкази, на които..

публикувано на 12.04.24 в 16:34

Ваня Тодорова: Да направим място, където всички да се чувстват щастливи

Човек, който работи с деца и си почива сред животни – така можем да представим Ваня Тодорова, гост в рубриката „Горещо сърце“. Тя е основател на конната база „Ахил“, разположена близо до София. Там Ваня развива конната терапия като вид рехабилитация за..

публикувано на 07.04.24 в 06:45

Даме Стойков ръководи успешно Обединени спортни клубове "Локомотив София"

Как един спортен клуб може да възкръсне като феникс от пепелта? Или казано по друг начин - от едно старо игрище със сгурия... Това със сигурност знае председателят на Обединени спортни клубове "Локомотив София" Даме Стойков. Човек със..

публикувано на 31.03.24 в 07:39
Бисерка Йовчева

Бисерка Йовчева - учителката, която се подписва под златните успехи на българчетата по информатика

"Математика е важна за много направления, всички високотехнологични постижения са базирани на математика и независимо, че напоследък говорим за изкуствен интелект и че компютрите могат да ни заменят, за да се стигне до тук, основата е в математика,..

публикувано на 30.03.24 в 15:59

Руската прокуратура поиска Алла Пугачова да бъде обявена за чуждестранен агент

Руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла Пугачова, кралицата на съветската и руската естрадна музика, за "чуждестранен агент", съобщи държавната информационна агенция РИА, цитирана от Ройтерс.  74-годишната..

публикувано на 29.03.24 в 16:16
Пенко Господинов с наградата ИКАР в категорията

Проф. Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър, а Иполит Воробянинов е герой от мой любим роман

"Нашата  интерпретация на образа на Иполит Воробянинов , която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги от трупата на Ловешкия театър, се оказа  голямо предизвикателство , защото..

публикувано на 28.03.24 в 09:51

Иванка Бечева изследва историята на Карабунар

Днес гост в рубриката „Горещо сърце“ е  историкът Иванка Бечева от пазарджишкото село Карабунар.   Нейната изследователска страст е свързана с историята на родното й място.  През годините открива неизвестни до момента факти и документи,..

публикувано на 24.03.24 в 07:20