Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под 10 000 падна броят на хоспитализираните

3122 са новите случаи на коронавирус у нас

Починали са 201 души

| обновено на 13.04.21 в 06:55
7
Под 10 000 падна броят на хоспитализираните
Снимка: БГНЕС

3122 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие при направени 17 402 теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

Процентът на положителните проби отново се повишава - инфекцията е установена при близо 18 процента от изследваните.

Броят на пациентите с Covid-19, които се лекуват в болница падна под 10 хиляди за първи път от началото на април  - хоспитализираните са 9970, от тях 776 са в интензивни отделения.

Починали за денонощие обаче са 201 души, като излекувани са посочени 3098.

Най-много са новозаразените в София-град – 758. Следват Пловдив (314), Варна (233), Стара Загора (195).

Поставени са 7330 ваксини, с което общия брой на поставените дози достига 579 992. Втора доза е поставена на 114 644 души, а общият брой на хората с поставена поне една доза е 465 348.

Националната информационна система показва, че у нас новият коронавирус е констатиран при 12588 лица-медицински служители. 51 нови случая са регистрирани през изминалото денонощие.

През следващия месец се очаква в страната ни да пристигнат 1 милион дози от извънредна доставка на ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“, а през юни - още 1 милион 250 хиляди дози.

Вчера бяха доставени 62 000 дози от ваксината, като до края на април всеки понеделник ще пристигат по още толкова, обяви в понеделник министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.



Графики на ситуацията с Covid-19 в България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В конкурса "Вкусотиите на Северозапада" най-добра маса наредиха от Съюза на слепите

Съюзът на слепите в Монтана с най-добра маса в конкурса "Вкусотиите на Северозапада". Над 20 участници представиха традиционни за региона гозби Пълнени чушки с боб, с ориз и праз, постни сърми, най-различни видове баници, питки, разнообразни десерти изложиха в кулинарния конкурс „Вкусотиите на Северозапада“. За втора поредна година НТС Монтана събра..

публикувано на 20.04.24 в 16:54
Временен медицински пункт във военна болница в Солун, Северна Гърция

Гръцки лекари с предложение да приемат и лекуват мирни граждани от Газа

Гръцки лекари изразиха готовност да приемат мирни граждани от Газа, пострадали в конфликта между Израел и радикалната групировка "Хамас". От Лекарския съюз в Атина се обърнаха към правителството с такова предложение. Съюзът на лекарите, които работят в държавните болници, отправи обръщение към министъра на здравеопазването. В него се..

публикувано на 20.04.24 в 16:41
Лидерът на

Ердоган разговаря в Истанбул с политическия лидер на "Хамас"

В Истанбул започна срещата между турския президент Реджеп Ердоган и политическия лидер на "Хамас" Исмаил Хания, съобщиха турски медии, цитиран от Ройтерс. По-рано Ердоган заяви лаконично, че разговорите ще бъдат в духа на установения дневен ред, докато според източници от "Хамас", двамата ще обсъждат войната в Ивицата Газа. Лидерът на..

публикувано на 20.04.24 в 16:36
Христо Гаджев

Христо Гаджев: Според мен има голям проблем с храненето в армията

Въпросът за храненето с армията не е решен. Това каза председателят на Комисията по отбраната Христо Гаджев. Той изрази изненада, че  правителството „Денков“ е удължило договора за осигуряването на военните с храна по време на учения. И посочи, че ще има изслушване в ресорната комисия.  Преди по-малко от месец правителство в оставка на Николай..

публикувано на 20.04.24 в 16:11

Текат довършителни работи по новия затвор край с. Самораново

Вървят довършителни работи по изграждането на новия затвор за 400 лишени от свобода мъже край дупнишкото с. Самораново. Проектът за новия затвор е за около 35 мил. лева и се финансира по  Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.  На 29 април ще бъдат отчетени резултатите по проекта. Комплексът ще бъде показан на норвежките партньори. Това беше..

публикувано на 20.04.24 в 16:02

Напрежението в Близкия Изток, войната в Украйна и други акценти от седмицата

През тази седмица напрежението в Близкия Изток се засили критично, след като за първи път Иран извърши нападение срещу Израел и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че регионът е „на ръба на опустошителен пълномащабен конфликт“. На фокус през цялата седмица беше най-вече Близкият Изток, тъй като бушуващият и без друго конфликт между..

публикувано на 20.04.24 в 15:52

Светли и топли пространства с подчертани детайли са тайната на модерното обзавеждане

Съчетанието на елементи в жилищното обзавеждане е умение като всяко друго – да разкажеш история, да композираш музика, да създадеш дизайн на списание или да направиш театрално представление. През 2024 година мебелите в нашия дом са именно тези детайли, които подчертават интериора , те са сияйното бижу в обзавеждането. Цветовете са..

публикувано на 20.04.24 в 15:42