Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесената двойка: Ще заложим на артистичността, ще играем за всички пред екраните

„Доста сме се развили, особено след ситуацията с Covid-19. Донякъде имахме достатъчно време да се подготвим, но и не съвсем, защото залите доста дълго време бяха затворени. Трудно е за всички, не само за нас. Когато залите не работят, ние няма къде да тренираме. Сега за тази световна купа, искаме да си изиграем съчетанията добре. Искаме треньорите да са доволни от нас. Искаме просто да сме удовлетворени от това, което ще постигнем“, това заяви след края на официалната подиум тренировка Мариела Костадинова. Шампионката от младежките олимпийски игри заедно с партньора си Теодор Великов ще представят България в категорията смесени двойки на световната купа по акробатика, която започва утре в „Асикс Арена“.

„През тази една година се подготвяхме по парковете, подготвяхме се по къщите. Когато отвориха залите и стана възможно да тренираме, започнахме там да се подготвяме. Имаше период, в който само спортисти над 18 години можеха да тренират в залите. Хубавото за нас беше, че Мариела ги навърши миналата година и нямахме проблем. Събрахме се, с наши усилия и с усилията на нашите треньори се подготвихме за това състезание. Готови сме. Конкуренцията ни е доста силна, но ще се справим. Заложили сме на артистичност. Ние сме силни в това. Всички казват, че изглеждаме доста добре като вид. За съжаление на това състезание няма да има публика, но ние ще играем за всички, които ще ни гледат он- лайн, за всички, които ще ни гледат по телевизията. Ще играем за нашите родители, за нашите треньори, за всички пред екраните. Знаем, че доста хора ще ни подкрепят. Съчетанията ни са усложнени. Не сме заложили на елементите с най-високата трудност. Заложили сме  на чисти и сигурни елементи. В нашият спорт дори да правиш много сложни елементи, при едно закъсване от първото място можеш да отидеш на последно. За това сме заложили на сигурни елементи. Дори и да сбъркаме няма да понесем големи наказания. За световното първенство може би ще увеличим трудността, но това ще по преценка на нашия треньор“, допълни Теодор Великов.

Световната купа започва утре в 10.00 часа. Освен със смесената двойка България ще има представители и във вида женска тройка. Анна Янкова, Йоанна Джунева и Антоанета Манасиева. И двата вида ще представят в първия ден темповата си комбинация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Макс Верстапен

Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1 в Китай

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1, след като триуфмира в късата надпревара в Китай, въпреки колебливото начало, което световният шампион направо. Нидерландецът стартира добре и зае третото място в началните етапи, зад Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които поведоха след грешката на тръгналия от полпозишъна Ландо Норис. В опита..

публикувано на 20.04.24 в 07:42
Емона Иванова

Емона Иванова с полуфинал на турнира по парабадминтон в Испания

Емона Ивнова си осигури минимум бронзов медал след като се класира за полуфиналите на международния турнир по парабадминтон Spanish Para Badminton International 2024. Състезателката на Румяна Иванова победи в четвъртфиналите изключително силната индийка Аарул Пармар.  Българката се наложи над номер 9 в световната ранглиста с 2:1 гейма - 9:21, 21:14 и..

публикувано на 20.04.24 в 07:30
Николай Грязин

Николай Грязин оглави класирането в категория WRC2 в рали Загреб

Състезаващият се с български лиценз Николай Грязин (Ситроен) излезе начело в категория WRC2 в Рали Хърватия, четвърти кръг в Световния рали шампионат (WRC). Руснакът получи българско гражданство в края на миналата година и заедно с неговия навигатор Константин Александров бяха лицензирани от Автомобилната федерация на България (АФБ). Грязин е с общо..

публикувано на 20.04.24 в 06:49
Антоанета Стефанова

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на EП по шахмат, българките записаха четири победи

Антоанета Стефанова започна с победа участието си на Eвропейското индивидуално първенство по шахмат за жени, а останалите българки записаха още три успеха и допуснаха две поражения в първия ден в Родос, Гърция. Стефанова започна турнира с черните фигури и спечели срещу Аян Алахвердиева от Азербайджан. Победи с черните записаха още две българки, като..

публикувано на 20.04.24 в 06:42
Борислава Иванова

Борислава Иванова е на финала при жените на турнир по спортна аеробика в Прага

Борислава Иванова спечели квалификацията и се класира за финала при жените в 17-о издание на международния турнир по спортна аеробика "CZECH AEROBICS OPEN" в чешката столица Прага.  Българката получи най-високата оценка от 19.900 точки в пресявките. При девойките сред финалистките са Кристина Костова и Християна Златанова, които завършиха първа и..

публикувано на 20.04.24 в 06:21
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08