Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талибаните обявиха примирие по повод Рамазан Байрам

Талибаните обявиха тридневно примирие в Афганистан по повод празника Рамазан Байрам тази седмица. Това става два дни след като правителството обвини ислямистите за взривовете пред училище в Кабул. 

При атаките в събота загинаха над 60 души, повечето от които момичета. 

От групировката отричат да имат участие при експлозиите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Специалисти от САЩ са огледали авиобазата до Граф Игнатиево

Специалисти от САЩ вече са огледали ремонта на авиобазата до Граф Игнатиево, научи БНР. За визитата съобщи преди седмица служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.  За момента няма официална информация за резултатите от посещението. Но по думите на министър Запрянов отпреди седмица експертите е трябвало да сертифицират съоръженията,..

публикувано на 25.04.24 в 13:46
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Отложената либерализация лишава енергетиката да бъде в пазарни условия

Държавата прави предложения, които са неприемливи, най-вече за работещите в "Мини Марица - изток". Тези предложения не са градивни на този етап в развитие на енергетиката в България.  Това заяви в интервю пред БНР Христо Казанджиев, експерт в енергетиката. "Протестите са организирани в момента, в който се стремим да отложим за..

публикувано на 25.04.24 в 13:43

За безопасен Великден: Онлайн само в регистриран магазин, печат за агнешкото, номер на яйцата

Онлайн пазаруването на козунаци за Великден крие рискове затова е добре потребителите първо да проверят дали съответният електронен хранителен магазин има регистрация в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съветва Бистра Иванова, експерт в областната дирекция в София. Екип от инспектори направиха случайна проверка на..

публикувано на 25.04.24 в 13:35

Мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия без разрешително за това. Той е заловен при акция на ГДБОП, която се провежда в различни градове на страната. При предприетото разследване е установено, че от началото на януари миналата година мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал..

публикувано на 25.04.24 в 13:31
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

Стокообменът между България и Украйна е достигнал 3 млрд. долара

Украинският първи заместник министър-председател Юлия Свириденко благодари на България за подкрепата за Киев и покани българския бизнес за инвестиции в страната ѝ. Това стана чрез онлайн обръщение по време на Българо-украински бизнес форум у нас.  В приветствие, изпратено от служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, беше..

публикувано на 25.04.24 в 13:24
Иван Таков

Иван Таков остава председател на групата на БСП в СОС

Иван Таков остава председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет. Това решение е взето единодушно тази сутрин на заседание на групата на Местната коалиция, на което не присъстваха Диана Тонова и Иван Виделов. БСП в София с ново ръководство Групата на местна коалиция "БСП за България" отхвърли..

публикувано на 25.04.24 в 13:23
Благовест Георгиев

ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, който предизвика леко пътно транспортно произшествие в София, от което избяга, да се оттегли от Столичния общински съвет. За това призоваха колегите му от ПП-ДБ-Спаси София - групата, от която беше част и той.  СОС решава: Да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев? Групата на ГЕРБ-СДС в..

публикувано на 25.04.24 в 13:04