Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Удължиха работното време на гишето за стикери за синя и зелена зона в Бургас

ОП "Транспорт" търси варианти за въвеждане на онлайн услуги

Снимка: БНР Бургас


От началото на месеца в Бургас бяха разширени зелената и синята зона. Всеки, който спре автомобила си в комплексите в близост до Морската градина или на булевардите по протежение на плажната ивица ще трябва да плаща лев на час, независимо дали денят е делничен или почивен. Това означава, че десетки хора, за да паркират пред домовете си трябва да имат стикери. Дълги опашки се извиха пред единственото в града гише, хората недоволстват от организацията, а от общината заявиха, че се работи за онлайн подаване на документи.

Новото разширение на синята и зелената зона от началото на май в Бургас накара десетки бургазлии да се подредят на опашки пред Транспортната къща за получаването на стикери. Само на едно гише те могат да подават заявленията си за платено паркиране. Хората ги попълват на крак, на улицата, за да не се губи време щом стигнат до касата. Така от ръка на ръка си подават лист и химикали и без кой знае какво отстояние се чака поне час. Събирането на повече хора на едно място се дължи и на това, че миналата година по това време общината направи ново разширение на зоните. Така, за да се спазят дните на плащане тези, които пререгистрират своите стикери и тези, които ще ги получат за първи път, чакат по едно и също време на едно и също място.

Чакащи на опашката коментираха:

"Може би 20-30 минути. Организацията не е лоша, но трябваше да осигурят възможност да се плаща онлайн, както всичко останало вече е възможно само това не е". 

"Не работят всички гишета и може онлайн да се случва всичко".

"Хората, които са на квартира и имат автомобили, познавам такива, които са на квартира, няма къде да паркират автомобилите си. На тях не им позволено да си вземат карта".

Множество сигнали за организацията на работа са получени в общинското предприятие ОП "Транспорт", каза за БНР Бургас управителят Андрей Рунчев:

"Ще направим всичко възможно освен да осигурим онлайн заплащане на услугите като издаване на стикер от ОП "Транспорт" и община Бургас, също и съвсем сериозно да наблегнем на варианта за възможност за подаване на онлайн заявление".

След недоволството на гражданите беше взето решение да се удължи работното време на гишето. То ще е отворено от 8 до 19 часа. 

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Барикада от контейнери за боклук по време на генерална стачка в Бейрут, Ливан, 17 юни 2021 г. Стачката беше организирана в знак на протест срещу политическата и икономическа криза в страната на фона на непрекъснатото спиране на тока, високите разходи за живот и ниската покупателна способност, както и неспособността на политическите лидери да сформират правителство.

ЕС готов да наложи санкции на управляващия елит в Ливан

Европейският съюз обяви готовност да наложи санкции на управляващия елит в Ливан във връзка с политическата криза, която е завладяла страната, предаде АФП. В Ливан няма действащо правителство още от експлозията на пристанището в Бейрут през август миналата година. Това доведе страната до най-тежката икономическа криза, описана от..

публикувано на 31.07.21 в 08:07

43-ма бъдещи военни пилоти получиха първо офицерско звание

В Плевен първо офицерско звание получиха 43-ма курсанти от випуск “Раковски“ на Висшето военно въздушно училище „Георги Бенковски“. За проблемите пред единственото висше училище за военни пилоти , възстановено преди година, разказа пред БНР началник бригаден генерал Юлиян Радойски: "През тези години не можаха да натрупат практически опит, но..

публикувано на 30.07.21 в 16:52
Стефан Караджа

„Караул на паметта“ пред паметника на Стефан Караджа в Добрич

„Караул на паметта“ организират учители и ученици от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич. Инициативата е по повод 153-та годишнина от смъртта на Стефан Караджа. Младежите са подготвили интересни факти за живота на революционера, направили са и вестник, който е бил издаден през 1935 година със статии и стихове за Стефан Караджа. Това е шестият поред..

публикувано на 30.07.21 в 08:50
Димитрина Петрова

Димитрина Петрова: По време на пандемията медиите бяха рупор на властта

По време на пандемията медиите у нас не са застанали на критична дистанция, а са се превърнали в рупор на властта - това установява проучване на Българската общност за либерална демокрация (БОЛД), Българския хелзинкски комитет и Сдружение „Маргиналия“. По време на пандемията е констатиран  проправителствен уклон , „особено на..

публикувано на 30.07.21 в 07:58
Лияна Панделиева

Лияна Панделиева: Санторини е много популярно място за фотосесии за двойки

Журналистката Лияна Панделиева посети Санторини заедно с 5 нейни приятели: „За първи път на такова място аз отидох с дрон и всяко излитане с дрона е това великолепно откритие на свободата на птица и изведнъж това, което виждаш се оказва или още по-красиво или фасадата е онова, което скрива нещо, което не е предвидено всички очи да видят",..

публикувано на 29.07.21 в 22:30

Програма „Хоризонт“ на БНР и „Пътна полиция“ започват кампания за намаляване на катастрофите

Програма „Хоризонт“ на БНР и „Пътна полиция“ започват кампания за намаляване на нарушенията от страна на шофьорите и ограничаване на катастрофите. Кампанията се казва „Летните послания на „Хоризонт“ и Пътната полиция“. „Лятото е изключително приятно за всички, защото са във ваканция, започват отпуските и човек си почива. Много е..

публикувано на 28.07.21 в 17:04

Предприемат мерки срещу превоза с джипове в района на Седемте рилски езера

Проведе се операция на полицията с участието на жандармерията и екипи на НАП срещу нерегламентиран превоз на туристи с джипове в района под Седемте рилски езера. Това се случва, след като в социалните мрежи се появиха снимки на високопроходими джипове по единствения път до седалковия лифт, въпреки въведената забрана за достъп на МПС в..

публикувано на 28.07.21 в 15:02