Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" ще се яви самостоятелно на изборите

Костадин Костадинов: Само "Възраждане" е патриотична формация в България

За да има патриотично обединение, първо трябва да има патриотични формации, каза той

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

"За да има патриотично обединение, първо трябва да има патриотични формации, а в България само "Възраждане" е такава". Това каза пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане". По думите му т.нар. патриоти са показали истинското си лице по време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, когато ВМРО и НФСБ, обединени в коалицията "Патриотичен фронт", са подкрепяли второто правителство на Борисов и са участвали в управляващото мнозинство на третия кабинет.

Според него тези формации (ВМРО и НФСБ - б.р.) са направили всичко възможно, за да се дискредитира патриотичната идея:

"С тези хора не само не искаме да преговаряме, ние искаме да ги вкараме по затворите, където им е мястото", заяви лидерът на "Възраждане" и уточни, че "мястото на Красимир Каракачанов е в затвора, защото там е мястото на хората, които са предавали националния интерес на България.

"Възраждане" ще се яви самостоятелно на изборите, категорично подчерта Костадин Костадинов и посочи, че те не виждат формация, на която да имат доверие за коалиция:

"Целта ни е да управляваме сами страната. Ако правим компромиси, избирателите ни няма да ни го простят". Според него подкрепата за "Възраждане" расте преди предсрочните избори на 11 юли.

Костадинов заяви, че формацията му е против чуждата намеса в политиката на страната и е за възвръщане на независимостта на България, а той би отказал среща с посланика на САЩ, ако бъде поканен на такава:

"Първата среща на служебния министър-председател на България Стефан Янев беше с американския посланик Херо Мустафа, а би трябвало да е с представители на българската администрация, за да види какво е състоянието на държавата, нали това щеше да е първото нещо, което щяха да направят. Това издава васална зависимост на България от една чужда държава".

Интервюто на Петър Волгин с Костадин Костадинов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Делян Пеевски

ДПС няма да е партньор с ПП-ДБ "при доказване на схемите им"

Председателят на ДПС Делян Пеевски каза, че ако бъдат доказани корупционните схеми, свързани с ПП-ДБ - ДПС няма да е партньор в евентуален следващ парламент. "Ако се докаже от компетентните органи и се видят обвързаности с контрабанда, пудели, пачки, специално ДПС няма да работи с тях.  Всичко, което видяхме, е чудовищно“, посочи той...

публикувано на 24.04.24 в 10:54

ПП-ДБ с обвинения към ГЕРБ – саботирали второто плащане по ПВУ

От ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за това, че саботират съдебната реформа и второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Депутатът Николай Денков обяви, че ГЕРБ бави четири законопоректа, които са обвързани с второто плащане по плана. По думите му, Законът за личния фалит, правилата за работата на Комисията за противодействие на корупцията, Закона..

публикувано на 24.04.24 в 10:52
Радостина Ангелова

Проучване за имунизационния календар регистрира нагласите и страховете на родителите

Повече от половината родители на деца от 0 до 4 години у нас подкрепят задължителните имунизации. 54% от запитаните ваксинират децата си. 3,8% са на мнение, че списъкът със задължителните ваксини следва да се допълни. Това показва национално представително проучване на нагласите към българския имунизационен календар, проведено по..

публикувано на 24.04.24 в 10:49
Грант Шапс

Лондон иска увеличаване на разходите за отбрана в НАТО

Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че иска новата цел на НАТО за разходите за отбрана да бъде 2,5% от брутния вътрешен продукт вместо сегашните 2% и това го налага днешният "по-опасен свят". Грант Шапс каза в интервю за Скай нюз, че това увеличение на средствата за отбрана е напълно обосновано в един свят с Китай, който е във..

публикувано на 24.04.24 в 10:47
Антоанета Цонева

Съвет по координация на политиките за българите в чужбина създаде НС

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие окончателно промените в Закона за българите, живеещи извън България. Той предвижда създаване на Съвет по координация на политиките за българите извън страната, който да организира работата на структурите на изпълнителната власт за осъществяване на държавната политика за общностите ни в..

публикувано на 24.04.24 в 10:44

Само "Сиела Норма" иска да осигурява машините за изборите 2 в 1

Дружеството "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за дейностите по осигуряване на машинното гласуване за предстоящите избори две в едно на 9 юни. То ще бъде поканено да представи първоначални оферти, става ясно от решение на Централната избирателна комисия, публикувано на интернет страницата ѝ...

публикувано на 24.04.24 в 10:33

7 пъти са намалили броя на животните, които могат да пасат в национален парк

Отново има проблеми с фермерите и пашата на стадата в националните паркове. За промените и нормативните рестрикции разказа фермерът Николай Василиев и адв. Емилия Тончева в интервю пред БНР. Както всяка година и тази има рестрикции за боря на животните, които могат да бъдат изведени на паша по високите части на националните..

публикувано на 24.04.24 в 10:20