Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК открива процедура за възлагане на обществена поръчка за изработка на бюлетините

Снимка: Ани Петрова

Централната избирателна комисия ще открие процедура за възлагане на обществена поръчка за изработка и доставка на хартиени бюлетини за вота на 11 юли. Това ще стане чрез договаряне без предварително обявление

Процедурата се открива на основание Закона за обществените поръчки при наличие на изключителни права.

ЦИК отправи покана до печатницата на БНБ за провеждане на преговори и сключване на договор.

Хартията за бюлетините се осигурява от изпълнителя. Те са бели, изработени от плътна непрозрачна хартия, с поредни номера и полиграфическа защита.

Прогнозният тираж на бюлетините е 6 711 000 броя. Срокът за изпълнение на поръчката с транспорт, осигурен от изпълнителя е 9 юли за доставката на бюлетините до всички областни администрации и до 22 юни – за доставката до МВнР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ-СДС на изборите с номер 5, БСП – 4, ИТН – 22

ГЕРБ-СДС ще се явят на предсрочните парламентарни избори под номер 5 в бюлетината. До тях с номер 4 са „БСП за България“ а „Има такъв народ“ ще са под номер 22.  Движението за права и свободи е с номер 7. На коалиция „Българските патриоти – ВМРО-Воля-НФСБ“ се падна номер 16. Това отреди жребият за поредните номера на партиите и..

обновено на 09.06.21 в 12:02