Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 дни допълнителен отпуск за педагозите в София, които се ваксинират срещу Covid

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Педагозите в София, които се ваксинират срещу Covid, могат да получат при поискване допълнителен платен годишен отпуск от три дни, съобщиха от КНСБ. 

Това предвижда анекс към колективния трудов договор, подписан между синдикатите, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, Сдружението на директорите в средното образование и Съюза на работодателите в системата на народната просвета. 

Анексът предвижда допълнителният отпуск да се ползва както по време на ваксиниране, така и след това, ако до момента на сключването му вече е поставена ваксина. 

От КНСБ допълват, че към момента са ваксинирани около 40 на сто от работещите в образователната система.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест в Рим

Демонстрация в Рим в защита на труда, общественото здравеопазване и правото на протест

В Рим се проведе протестно шествие с митинг организиран от двата най-големи синдикати Италианската генерална конфедерация на труда (CGIL) и Италианския съюз на труда (UIL). Демонстрацията се проведе под лозунга "Стига вече" (Adesso basta), в защита на труда, за осигуряване безопасност на работното място, за правото на здравеопазване и в..

публикувано на 20.04.24 в 18:59

Шествие в София в подкрепа на легалната употребата на канабис

Шествие в подкрепа на легалната употребата на канабис се проведе в София. То е организирано от групи, подкрепящи медицинската употреба на марихуана у нас и свободното отглеждане на коноп. С транспаранти, които напомнят, че канабисът лекува и призиви за тестване и на политиците, групата се опита да блокира района на "Орлов мост" в София. До това..

публикувано на 20.04.24 в 18:41

Русия подложи на обстрел две жилищни сгради във Вовчанск в Харковска област

Двама души са загинали при руски атаки в Харковска и Днепропетровска област в Украйна. Русия атакува и градовете Одеса и Черноморск рано тази сутрин, но няма пострадали. Украинските въоръжени сили от своя страна са нанесли удари с дронове в 8 руски области, съобщи източник от разузнаването в Киев. Руските сили подложиха днес на обстрел две жилищни..

публикувано на 20.04.24 в 18:25
Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган към лидера на "Хамас": Палестинците трябва да са обединени в отговор на войната на Израел

Турция показва нови амбиции за активна роля в дипломатическите усилия за прекратяване на конфликта в Ивицата Газа и подобряване на хуманитарната обстановка в анклава, след като Катар намекна, че може да преосмисли посредническата си роля. Министрите на външните работи на Турция и Египет Хакан Фидан и Самех Шукри обсъдиха на среща в Истанбул..

публикувано на 20.04.24 в 18:03
Алпийски козирог

Ловно стопанство "Кормисош" е единственото в България с алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози. 16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал. Сега в Държавното..

публикувано на 20.04.24 в 17:34
Бяло море край Марония, Гърция

Гърция забрани със закон поставянето на чадъри и отварянето на заведения на 198 плажа

Гърция защити със закон чистотата и екологичната стойност на 198 плажа. За тях вече не се допуска отдаване за заведения. Забранява се поставянето и на чадъри. Министерството на околната среда въведе забрана за екологична намеса в почни 200 плажни ивици в страната. Това са плажове, които се намират в мрежата "Натура2000" и на тях..

публикувано на 20.04.24 в 17:22

В конкурса "Вкусотиите на Северозапада" най-добра маса наредиха от Съюза на слепите

Съюзът на слепите в Монтана с най-добра маса в конкурса "Вкусотиите на Северозапада". Над 20 участници представиха традиционни за региона гозби Пълнени чушки с боб, с ориз и праз, постни сърми, най-различни видове баници, питки, разнообразни десерти изложиха в кулинарния конкурс „Вкусотиите на Северозапада“. За втора поредна година НТС Монтана събра..

публикувано на 20.04.24 в 16:54