Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигат обвинения на задържания заради имейл със заплаха за убийство на Ива Митева

| обновено на 04.09.21 в 09:03
Снимката е илюстративна

Постоянен арест ще бъде поискан за Любомир Яков, който беше задържан заради заплахата за убийството на председателя на НС Ива Митева. Мъжът беше арестуван снощи в Стара Загора. 

За няколко часа екипите на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП са успели да установят подателят на имейла, получен в министерството на правосъдието. В него е имало отправена заплаха за убийството на председателя на парламента Ива Митева.

Сигнал за заплаха за убийство към Ива Митева

В късните часове вчера извършителят беше арестуван. Това е 26-годишният криминално проявен Любомир Яков от Стара Загора. Той е с регистрации за заплахи и кражби. 

След ареста е бил отведен в първо РПУ в града, където е бил и разпитан. Днес до края на деня дежурен прокурор от софийската районна прокуратура се очаква да удължи мярката на задържания до 72 часа. Ще му бъде повдигнато и обвинение. Към момента от службите не съобщават какви са били мотивите на младия мъж, за да изпрати подобен имейл. 

Разследването по случая продължава.

По-рано беше съобщено, че Софийската районна прокуратура вече проверява сигнала за заплаха за убийство на председателя на парламента Ива Митева. Магистратите се самосезираха, след като в Народното събрание беше съобщено, че на мейла на правосъдното министерство е получена заплаха за убийство на г-жа Митева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийската митница с нов директор

Териториалната дирекция "Митница София“ е с нов директор - Павел Манченко, който до момента беше представител на Агенцията в Постоянното представителство на България към Европейския съюз.  Манченко има над 27 години стаж в системата на митниците, заемал е различни експертни и ръководни длъжности.  Досегашният ръководител на териториалната дирекция..

публикувано на 28.03.24 в 15:47

В молдовския град Тараклия ще бъде открит филиал на Русенския университет

В молдовския град Тараклия ще бъде открит филиал на Русенския университет, стана ясно от постановление на Министерския съвет. От 2016 г ръководството на Русенския университет полага усилия за откриване на свой филиал в молдовския град Тараклия и с постановление на министерския съвет това вече е възможно. В началото се предвижда обучението да..

публикувано на 28.03.24 в 15:46

Полицията във В. Търново задържа двама души за грабеж

Полицията във Велико Търново задържа двама мъже и една жена за грабеж на пътя край Полски Тръмбеш. Служител на фирма направи граждански арест на крадец на голяма сума пари от касата на своя работодател. Двама мъже на 19 и 45 години и 45-годишна жена са в полицейския арест като съпричастни за побой и грабеж на златни накити. Потърпевша е..

публикувано на 28.03.24 в 15:40
Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност от 22 февруари

Родителите на изчезналата Ивана обявиха награда от 50 000 лв. за този, който я намери

Родителите на изчезналата преди повече от месец 17-годишна Ивана Георгиева - Мария и Георги, обявяват парична награда от 50 хил. лева за всеки, който посочи местонахождението ѝ, даде информация за нея или я доведе. Това казаха двамата за БНР в Дупница днес. Кметът на Общината Първан Дангов подкрепя тази идея, но и отбелязва, че семейството не..

публикувано на 28.03.24 в 15:36

В Пазарджик започва младежкият театрален фестивал "Океан от любов"

В Пазарджик започва младежкият театрален фестивал "Океан от любов". В рамките на четири дни театрални групи от цялата страна ще представят своите постановки. В 18-ото издание е предвидена и съпътстваща програма, която има за цел да мотивира и да развива таланта и познанията на младите хора в театралното изкуство. Във фестивала ще се включват..

публикувано на 28.03.24 в 15:19

Киев: Руските служби са знаели месец по-рано за предстоящия терор край Москва

Руските разузнавателни служби са знаели поне от месец за предстоящата терористична атака в концертната зала "Крокус сити хол", заяви ръководителят на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов.  "Най-късно на 15 февруари 2024 г. Русия е знаела за подготовката. Тази информация е преминала през разузнавателния отдел на групировката в Сирия,"..

публикувано на 28.03.24 в 15:02
Областната болница

Областната болница във Велико Търново се включва в националната кампания "Даряваш кръв - даряваш живот"

Отделението по трансфузионна хематология в Областната болница във Велико Търново се включва в националната кампания "Даряваш кръв - даряваш живот". Само с увеличение на доброволните и безвъзмездни кръводарители може да се ограничи незаконната търговия с кръв, казват медиците и великотърновци, които се отзоваха.  Отделението по..

публикувано на 28.03.24 в 14:54