Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията издирва мъж и жена, избягали от мястото на тежката катастрофа в София

Предизвикалият трагичния инцидент е бивш футболист на Левски

| обновено на 06.07.22 в 09:07
4
Снимка: Николай Христов

Полицията издирва мъж и жена, които са избягали от мястото на катастрофата на кръстовището на столичните булеварди "Черни връх" и "Свети Наум", станала малко преди полунощ.

Две жени загинаха, а водач на такси пострада при тежката катастрофа.

Към 8 часа днес сутринта част от булевард "Черни връх" продължава да е затворен, докато текат следствените действия и огледите на експертите от СДВР.

Полицията издирва мъжа и жената, които са били в джип, който предизвикал тежката катастрофа. Джипът е преминал на червено с висока скорост, идвайки от НДК, ударил таксиметровия автомобил. След това джипът се е завъртял странично, ударил се е в изхода на метростанцията, където има асансьор, и буквално се е разцепил на две части. Предната част на колата е помела двете жени на 22 и 26 г., които са били на тротоара в този момент. И двете са загинали на място. 

Установена е самоличността на мъжа, който е шофирал джипа. Той е 35-годишен бивш футболист на ФК Левски и на Спортист Своге. Обявен е за национално издирване.

През 2010 г. е задържан за участие в "черно тото".

По непотвърдена информация издирваните мъж и жена са били засечени на камери как бягат от мястото на инцидента.

Тази сутрин пред "Хоризонт" началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев обясни, че водачът има над 50 нарушения до момента. Той е с отнета българска книжка от 2014 г., карал е с друга, която била издадена в Швейцария. Изпратено е запитване до швейцарските власти дали свидетелството за управление е легално. В джипа са намерени незаконно притежавани синя лампа и палка на пътната полиция.

По случая тече досъдебно производство.

Снимка: Николай Христов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Тахов

Новият земеделски министър положи клетва в парламента

Новият служебен министър на земеделието Георги Тахов в служебното правителство положи клетва в Народното събрание. Председателя на парламента Росен Желязков обясни защо не е необходимо премиерът Димитър Главчев да се закълне като служебен министър на външните работи. "Премиерът Главчев е положил клетва като член на Министерския съвет...

публикувано на 24.04.24 в 09:58

От петък започва изплащането на великденските добавки

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми имат около..

публикувано на 24.04.24 в 09:57
Шефът на ФБР Кристофър Рей.

ФБР смята, че ТикТок е проблем за националната сигурност

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение ТикТок е проблем за националната сигурност на Съединените щати. Американските власти твърдят, че приложението дава възможност на китайското правителство да шпионира и манипулира 170 милиона потребители в САЩ. Ако социалната мрежа не смени собственика си, ще бъде забранена в..

публикувано на 24.04.24 в 09:34

В Европарламента се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите парламентарни избори у нас, както и от имотите в България, притежавани от руските власти. Това става ясно от проекторезолюция за руската намеса в предстоящите европейски избори и влиянието им върху ЕС. Текстът за страната ни се съдържа в проекта на Европейската народна партия. Сред..

публикувано на 24.04.24 в 09:26

Очаква се Байдън да подпише законопроекта в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван.

Американският Сенат (горната камара на Конгреса) подкрепи финансовия пакет в размер на 95 милиарда долара, включващ средства за Украйна, Израел и Тайван. Очаква се президентът Джо Байдън да подпише законите още днес. Украинският президент Володимир Зеленски благодари за подкрепата. А Израел заяви, че американската военна помощ от 13 милиарда..

публикувано на 24.04.24 в 09:19

В Силистра почитат паметта на избитите арменци по време на Първата световна война

Силистра почита днес паметта на жертвите на масовото избиване на арменци по време на Първата световна война в Османската империя. В 18:00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред мемориала, построен през 2005 година, в двора на 400-годишния арменски храм "Света Богородица". До края на миналия век в Силистра все още е имало живи, спасили..

публикувано на 24.04.24 в 09:14

"Амнести Интернешънъл" за проблемите в България: Натиск над медии, нарушаване на правата на ЛГБТИ, насаждане на омраза

Проблеми за България продължават да бъдат влошаването на свободата на изразяване, нарушаването на правата на ЛГБТИ общността и насаждането на омраза срещу етническите малцинства. Това се посочва в изводите от годишния доклад на "Амнести Интернешънъл", предаде БТА. Правозащитната организация публикува годишния си доклад  за 2023-2024 г. за..

публикувано на 24.04.24 в 09:12