Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ГЕРБ, ДПС и президентът Радев имат тих консенсус помежду си и той работи, смята пиар експертът

Арман Бабикян: Ако подготвят Габровски за третия мандат, може би това е тренировка преди мача

"Ако ставаше само с експертиза, да назначим БАН в Министерски съвет и да не ходим на избори"

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

"Не сме на кота нула. Ние сме на кота, в която ГЕРБ, ДПС и президентът Радев изглежда имат някакъв тих консенсус помежду си, който не трябва да се публикува."

Това заяви пред БНР пиар експертът и бивш депутат Арман Бабикян.

"Виждам, че вече единият съжалява за свои назначения и ги нарича шарлатания. Други работят в същата посока от страна на ГЕРБ и ДПС. Този тих консенсус работи."

Бабикян разчита кандидатурата на проф. Габровски за премиер като "що-годе очакван ход" след кратката двудневна кампания на ГЕРБ "между Алф и Меси". По думите му е много сложно "някой да замени високохуманната си дейност за подобен карнавал".

"Проф. Габровски не е просто експерт, не просто добър лекар, той е великолепен лекар, уникален специалист, лекар в първите топ 50 на континента ни в своята специалност. Това, което не мога да си представя, е кой и как покани проф. Габровски и как този човек се съгласи на подобен ход."

Арман Бабикян не смята Габровски за "лице, което заслужава унижението да бъде пуснато, за да мине" и не може да си отговори на въпроса "защо този човек се е съгласил да се подложи на това нелепо изпитание".

"Това е все едно Айнщайн да застане до мен и аз да му говоря за физика. Това е безумие", коментира пиар специалистът в предаването "Преди всички". По думите му тезата за неполитическите лица "служи ч