Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София обяви трансфера на защитника Мика Пинто

Мика Пинто
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София обяви официално трансфера на левия краен бранител Михаел Гонсалвеш 'Мика' Пинто, който през миналия сезон се състезаваше за нидерландския Витес. 

Срокът на договора на футболния национал на Люксембург не бе обявен официално от "червените". 

Пинто прекара една година в отбора на Витес, с който записа 26 мача, един гол и две асистенции. Левият бек има богат опит в нидерландското първенство с общо 166 мача, повечето от които за Спарта Ротердам и Фортуна Ситард. През кариерата си той е играл също в испанския Рекреативо и португалския Беленензеш. 

"ЦСКА подписа с национала на Люксембург Мика Пинто. Левият защитник се присъедини към армейските редици, след като през сезон 2023-2024 се състезава за нидерландския Витес. В кариерата си той е преминал през Спарта Ротердам, където играе от 2019 до 2023, Фортуна Ситард и Спортинг. За сезон 2023-2024 той взима участие в 23 мача в нидерландската Първа дивизия", съобщават от клуба. 

"Пинто е национален състезател на Люксембург от 2020 година, като е взел участие в 32 срещи. Той ще се присъедини към националния си тим за предстоящите двубои от Лигата на нациите през септември. Пинто е играл и за юношеските формации на Португалия. 

"Добре дошъл в ЦСКА! Пожелаваме на Мика Пинто много успехи с червената фланелка!". 


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов успех за младият Никола Мирославов в испанския пистов шампионат

Нов  успех записа младата ни надежда в мотоциклетните спортове Никола Мирославов.  В поредния кръг на испанския пистов шампионат в клас PreMoto 3 на пистата в Ещорил, Португалия, Никола отново завърши на първото място и развя българският трибагреник на пистата. Никола, който кара за „Bultaco racing“ завърши  5-ти в квалификацията, но в самото..

публикувано на 31.08.24 в 19:11

Българските пилоти с пет победи в кръга от БП по мотоциклетизъм край Плевен

5 победи в класовете си записаха българските състезатели в поредния кръг на Балканското първенство на писта на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен. Успехи записаха Пламен Христов в SP 125, Ангел Траков във F 600, Иван Костадинов във F 1000, Димитър Митов в STK 1000 и Мартин Чой в Superbike. В отборното подреждане нашите пилоти останаха втори,..

публикувано на 31.08.24 в 18:46
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за финала на турнира в Порто

Адриан Андреев се класира за финала на сингъл на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро. Шестият поставен в схемата Андреев победи с 6:4, 6:1 Николас Санчес Искиердо (Испания). Срещата продължи 94 минути.  23-годишният българин проби за 4:3 в първия сет и запази преднината си за 6:4. Във втората част..

публикувано на 31.08.24 в 16:32
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън даде най-добро време в третата тренировка преди Гран при на Италия

Британският състезател Люис Хамилтън от Мерцедес записа най-добра обиколка в последната световна тренировка преди Гран при на Италия от Формула 1, завършвайки пред съотборника си Джордж Ръсел. Световният шампион Макс Ферстапен от Ред Бул пък финишира на шестата позиция преди днешната квалификация.  Часове по-рано от Мерцедес обявиха, че Кими Антонели..

публикувано на 31.08.24 в 15:37

Стела Енева завърши четвърта на диск на Паралимпийските игри

Най-опитната българска състезателка в паралимпийската лека атлетика Стела Енева остана днес на 4-о място в хвърлянето на диск (категория F57) на Игрите в Париж. Енева, вицешампионка Пекин 2008 и Лондон 2012, даде резултат 30.59 метра, което е най-добро за нея през сезона. Въпреки това обаче, тази дистанция не позволи на 49-годишната атлетка да се..

публикувано на 31.08.24 в 14:59
Габриел Донев

Габриел Донев загуби на полуфиналите в Куршумлийска Баня

Габриел Донев отпадна на полуфиналите на сингъл на тенис-турнира на клей в Куршумлийска Баня, Сърбия с награден фонд от 15 000 долара. Българинът отстъпи с 3:6, 6:1, 2:6 от поставения под номер 2 представител на домакините Стефан Попович.

публикувано на 31.08.24 в 14:16

9 десети лишиха Християн Стоянов от медал на паралимпиадата в Париж

Християн Стоянов се размина на косъм от медала в бягането на 1 500 метра на паралимпийските игри в Париж. По време на дистанцията българинът се движеше на позиция за отличие, но във финалния спринт беше изпреварен от представителят на домакините Антоан Прод и остана на 9 десети от почетната стълбичка - 3:51:37 минути срещу 3:52:27 минути. Златният..

публикувано на 31.08.24 в 12:39