Монтираха 4 нови камбани в храм в Горна Оряховица

Монтирането на новите камбани в храма „Свети Три Светители“ в в Горна Оряховица.
Снимка: Здравка Маслянкова

Четири нови камбани монтираха днес в най-новия храм в Горна Оряховица „Свети Три Светители“. Монтажът им е върху временна конструкция, а постоянното си място те ще заемат догодина, когато ще бъдат построени и камбанариите.

Пет години след построяването на храма, той вече е малък, за да побере миряните. Готови са архитектурните планове за разширението на църквата, заяви отец Зоран Мамучевски:

Това, което сториш, го сториш именно за хората, които ще намерят утеха в този храм. Купихме камбаните предварително за камбанариите, слава Богу, пак откликнаха дарители. Сега ще ги поставим временно, докато стане самата постройка. Надявам се, че следващата година ще успеем да приведем храма в още по-завършен вид.

Утре по обяд с тържествен молебен четирите камбани в храма „Св. Три Светители“ ще бъдат осветени и звънът им ще огласи квартала.
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.