Бисер Петков: Няма проект за нормативен документ, който да предвижда отнемане на деца от родителите им

Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

"Не съществува нормативен документ, няма и проект за нормативен документ, който да предвижда отнемане на децата от техните родители". Това каза в  Бургас министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Той определи коментарите в социалните мрежи относно проекта за Национална стратегия за детето като фалшиви новини, а утрешния протест на родителите срещу нея - като неоснователен.

"Спекулативни интерпретации" - така нарече министър Петков коментарите около Националната стратегия за детето.

"Новата Национална стратегия за детето е разработена по силата на законово задължение", уточни Бисер Петков. По думите му държавната политика в тази сфера се базира на стратегия, приета от парламента, със срок до 2018-а година. Новата стратегия, която се изготвя, е с хоризонт до 2030 г, каза още Бисер Петков.

"Фалшива новина е,че се готви проект за нов закон за закрила на детето", заяви още министър Петков.

"Родителите, които ще протестират утре в Бургас освен отхвърлянето на Националната стратегия за детето, искат и отмяна на последните изменения в Закона за закрила на детето", коментира още той.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.