Наказват Спас Гърневски заради снощния хаос в парламента

Спас Гърневски, ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан с порицание заради снощния хаос в парламента. Това обяви в началото на пленарното заседание днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

След като депутати от опозицията заградиха трибуната, Гърневски извика "червени боклуци".

От БСП обаче поискаха по-сериозно наказание, а именно - отстраняване от участие в поне едно заседание.

Самият Гърневски се извини от трибуната:

“В края на парламентарния ден вчера се случи нещо, което не бива да се случва в този парламент – да бъде обградена трибуната на Народното събрание. И аз също си позволих реплики, които не трябваше да направя. Ако някой се е почувствал засегнат от това, което казах, съжалявам, че е припознал и му се извинявам“.

От БСП обаче поискаха по-сериозно наказание. Георги Свиленски се аргументира:

“Г-н Гърневски трябва да бъде отстранен минимум от едно заседание, по правилник е до три. Ако аз вчера съм нарушил, а вероятно съм нарушил правилника, моля, също да бъда наказан“..

Председателят на парламента Цвета Караянчева свика нов председателски съвет за изясняване на казуса, но до съгласие не се стигна. Тя обяви, че наказанието на Спас Гърневски заради непремерени реплики в пленарната зала снощи остава порицание, въпреки настояването на БСП за по-тежка санкция.

"Остава такова каквото е  - порицание. Хубавото е, че се разбрахме за едно. От тук нататък от залата да отсъства езика на омразата", каза още Караянчева.Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.