МВР потвърди: Частен самолет е излетял от летище София без проверка на пътниците

Малък частен самолет е излетял от летище София миналия петък за Гърция, без пътниците в него да преминат гранична проверка. Новината потвърди пред "Хоризонт" главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов: "Това не касае компетентността на..

публикувано на 17.07.18 в 15:38

Над 5 километра колона от чакащи автомобили пред граничния пункт "Капитан Андреево"

Над 5 километра е образуваната колона от чакащи да преминат през граничния пункт "Капитан Андреево" автомобили. Интензивният трафик е от гастарбайтери, които пътуват към Турция. През последното денонощие са преминали близо 10 000 автомобила с около 40 000..

публикувано на 17.07.18 в 15:11

Вера Иванова: Като родители на деца с увреждания не можем да участваме в този цирк

„Ние не можем да участваме в изтребването на хората с увреждания. Като майки, като родители, в този цирк не можем да участваме. Не сме съучастници в убийството на децата си“. Това каза в предаването „12+4" Вера Иванова, представител на протестиращите..

публикувано на 17.07.18 в 14:40

Вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира "Света Марина" за празника на светицата

Стотици вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира „Света Марина” в село Ботево, за празника на светицата - покровителка. Игуменът на манастира отец Прокопий, който отслужи Светата литургия, припомни историята на храма: "Параклисът под храма,..

публикувано на 17.07.18 в 14:22

Конституционният съд ще реши за Истанбулската конвенция на 27 юли

В последния парламентарен ден преди лятната депутатска ваканция – 27 юли, ще стане ясно решението на Конституционния съд дали Истанбулската конвенция противоречи на основния закон. Заради искането на 75 народни представители от ГЕРБ беше временно..

публикувано на 17.07.18 в 14:11

Близо две трети от населението в Западните Балкани смята, че България е помогнала за европейската им интеграция

Близо две трети от населението в Западните Балкани смята, че България е помогнала за европейската интеграция на страните им, показва проучване на „Галъп интернешънъл“. Българският принос е усетен и страните от Западните Балкани са възприели по-скоро..

публикувано на 17.07.18 в 13:39

В село Шарково трети ден не се знае каква ще е съдбата на останалите неевтаназирани 160 животни

Експерти от Европейската комисия започват петдневна проверка на мерките, които България прилага за локализиране на огнищата на чума по дребните преживни животни. От резултатите на проверката ще зависят икономическите ограничения, които ще бъдат..

обновено на 17.07.18 в 13:18
Проходът

Полицейски постове на Шипка и на Прохода на републиката ще проверяват за заразени животни

От днес, 17 юли, на двата прохода в област Стара Загора – Шипка и Прохода на републиката, има осигурени постоянни полицейски постове. Те ще извършват проверки, за да не се допусне превозването на потенциално опасни или заразени животни от Южна към..

обновено на 17.07.18 в 13:13
Стойчо Стойчев

Стойчо Стойчев: Освен от футбол и политика, вече всички разбират и от чума

Чумата по дребните преживни животни е експертен въпрос, но в България, освен че по дефиниция всички разбират от футбол и политика, сега всички започнаха да разбират и от чума по преживните животни. Това каза в предаването „12+3“ политологът..

публикувано на 17.07.18 в 13:00

Община Хасково трябва да плати 1500 лева на мъж, ухапан от бездомно куче

Община Хасково е осъдена да заплати 1500 лева на 69-годишен мъж, който е ухапан от бездомно куче. Случаят е от декември. Кметството оспорва иска с аргумент, че има договор с ветеринари за кастрацията на бездомните кучета и така общината е изпълнила своя..

публикувано на 17.07.18 в 12:51