Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Цецка Цачева: "Желая на българските граждани самочувствие на европейци"

Тази вечер ще участвам в тържествата на общината и се вълнувам от срещата с гражданите на Златарица, заяви в предаването "Неделя 150" председателят на парламента Цецка Цачева. Според нея много е трудно да се отговори с  категорично "да"..

публикувано на 09.05.10 в 08:55

Томислав Дончев: "Всички имат интерес България по-бързо да стане по-хубава държава"

Основните срещи в Брюксел бяха с комисарят Йоханес Хан, отговарящ за регионалното развитие, който утре идва в България, с румънския колега, отговорен за земеделието, както и с много членове на европейския парламент (ЕП), експерти от Европейската комисия..

публикувано на 09.05.10 в 07:11

Оптимизация в регулаторните органи и предстоящо обсъждане на Специализирания съд

Събеседник в "Неделя 150" е Лютви Местан - зам.-председател на ДПС след конференцията на партията във Велинград, която е обсъждала предизвикателствата на кризата. Как би трябвало да се държи опозицията в такава ситуация е един от въпросите, на..

публикувано на 02.05.10 в 15:15

Константин Тренчев: "Синдикатите не влизат и няма да влязат в политически игри"

Първият въпрос, на който шефът на КТ "Подкрепа" трябваше да отговори бе какво направи така, че да бъде заподозрян в подкрепата на някаква президентска формация. Константин Тренчев разказва както за срещата си с президента, така и за..

публикувано на 02.05.10 в 12:11

Проф.д-р Иван Илчев: "Само 15% от хората работят не само за себе си, а и за обществото и само 5% дърпат обществото напред"

Законът за академичният състав, върнат за преразглеждане от президента е повод за интервюто на Лили Маринкова с Иван Илчев - Ректор на СУ "Св.Климент Охридски". Пред слушателите на "Неделя 150" той съобщава, че отново е подновена..

публикувано на 02.05.10 в 11:21

Галя Прокопиева: "С парите на данъкоплатците се появява печалба в частна финансова институция"

Писмото до министъра на финансите Симеон Дянков с искане за информация в кои банки се държат депозитите на държавните предприятия е подписано от главните редактори на всички медии, които участват в Съюза на издателите, и аз изключително се радвам на този..

публикувано на 25.04.10 в 09:47

Уляна Пръмова: "Възможно е да се оттегля преди изтичането на мандата"

Дали ще се оттегля преди изтичането на мандата ми на 30 септември е мое лично решение, заяви в предаването "Неделя 150" генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Уляна Пръмова. "Аз съм разговаряла на тази тема и с..

публикувано на 25.04.10 в 08:51

Румен Овчаров: "Няма новина в доклада за управлението на Станишев"

Не мисля, че докладът за наследството на кабинета "Станишев" има много общо с темата за преразпределения в областта на енергетиката, заяви в предаването "Неделя 150" депутатът от БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката Румен..

публикувано на 25.04.10 в 07:21

Боян Биолчев: Полша ще запази своята уникалност

Не бих се наел да давам политическа оценка на възгледите на президента Качински, знам само, че е избран от един народ, който знае какво прави и знае как да го направи. Това каза в извънредното предаване на "Хоризонт" проф. Боян Биолчев, бивш..

публикувано на 18.04.10 в 12:10

Ще получат ли антикризисните мерки на правителството широка подкрепа?

Ще подкрепим всички мерки, които биха помогнали за излизане от кризата, но за съжаление от тези 60, договорени от правителството със синдикати и работодатели не са напълно ефективни. Това каза в предаването "Неделя 150" зам.-председателят на СДС..

публикувано на 18.04.10 в 11:21