Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Проф.д-р Иван Илчев: "Само 15% от хората работят не само за себе си, а и за обществото и само 5% дърпат обществото напред"

Законът за академичният състав, върнат за преразглеждане от президента е повод за интервюто на Лили Маринкова с Иван Илчев - Ректор на СУ "Св.Климент Охридски". Пред слушателите на "Неделя 150" той съобщава, че отново е подновена..

публикувано на 02.05.10 в 11:21

Галя Прокопиева: "С парите на данъкоплатците се появява печалба в частна финансова институция"

Писмото до министъра на финансите Симеон Дянков с искане за информация в кои банки се държат депозитите на държавните предприятия е подписано от главните редактори на всички медии, които участват в Съюза на издателите, и аз изключително се радвам на този..

публикувано на 25.04.10 в 09:47

Уляна Пръмова: "Възможно е да се оттегля преди изтичането на мандата"

Дали ще се оттегля преди изтичането на мандата ми на 30 септември е мое лично решение, заяви в предаването "Неделя 150" генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Уляна Пръмова. "Аз съм разговаряла на тази тема и с..

публикувано на 25.04.10 в 08:51

Румен Овчаров: "Няма новина в доклада за управлението на Станишев"

Не мисля, че докладът за наследството на кабинета "Станишев" има много общо с темата за преразпределения в областта на енергетиката, заяви в предаването "Неделя 150" депутатът от БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката Румен..

публикувано на 25.04.10 в 07:21

Боян Биолчев: Полша ще запази своята уникалност

Не бих се наел да давам политическа оценка на възгледите на президента Качински, знам само, че е избран от един народ, който знае какво прави и знае как да го направи. Това каза в извънредното предаване на "Хоризонт" проф. Боян Биолчев, бивш..

публикувано на 18.04.10 в 12:10

Ще получат ли антикризисните мерки на правителството широка подкрепа?

Ще подкрепим всички мерки, които биха помогнали за излизане от кризата, но за съжаление от тези 60, договорени от правителството със синдикати и работодатели не са напълно ефективни. Това каза в предаването "Неделя 150" зам.-председателят на СДС..

публикувано на 18.04.10 в 11:21

Кшищоф Зануси: В моменти като този политиката отива на заден план

"В моменти на голяма, неочаквана травма въпросите на политиката, които са временни и тленни отстъпват на заден план".  Това каза в специално интервю за предаването "Неделя 150" известният полски филмов режисьор Кшищоф Зануси...

публикувано на 18.04.10 в 10:12

Маргарита Попова: Въпросът за достъп до класифицирана информация на ВСС беше поставен от самите членове на съвета

Министър Цветан Цветанов е поставил въпросът за достъп до класифицирана информация на членовете на ВСС, след като членове на съвета са казали, че нямат такъв. "Разговорът за наличието или неналичието на допуск започна от ВСС, а не от министър..

публикувано на 18.04.10 в 08:47

Искра Фидосова: С промените в НПК справедливостта на процеса не се поставя под съмнение

Абсолютно несъстоятелни са мотивите, които са приложени към указа на президента за ново разглеждане на промените в Наказателно процесуалния кодекс /НПК/. "Категорично заявявам, че предвидената фигура на резервния защитник не може да се определи като..

публикувано на 18.04.10 в 07:46

Николай Младенов: Да бъдем солидарни с полския народ

"Искам още веднъж да потвърдя от името на правителството и мога спокойно да кажа от името на целия български народ нашата дълбока съпричастност към полските ни приятели във връзка с трагедията, която ги сполетя в Смоленск. Да не дава господ това да се..

публикувано на 18.04.10 в 06:35
Подкасти от БНР