Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков

Александър Цветков: Очакваме решение на ЕК за обезщетенията заради блокадите по границата

Всички документи по исковете на българските фирми за щети от блокадите по българо-гръцката граница са подготвени максимално прецизно и са изпратени в Брюксел. До 18 февруари трябва да са готови правните анализи и Европейската комисия да вземе решение. Това..

публикувано на 14.02.10 в 07:56

За санкциите на ЕК и заменките

Въпросът дали страната ни е заплашена от санкции за замените на земеделски земи все още няма своя окончателен отговор. Доц. Георги Костов и преди, и сега в качеството си на министър на земеделието е човекът, който може достатъчно ясно да обясни какво е..

публикувано на 07.02.10 в 19:20

Йорданка Фандъкова: "Общинският бюджет за тази година все пак е по-висок"

Тазгодишният бюджет на столицата все пак е по-висок от предишния и във времена на криза това е постижение според Йорданка Фандъкова. Не на последно място тя поставя предстоящото откриване на нови работни места в инфраструктурни проекти, като Завода за..

публикувано на 07.02.10 в 18:08

За отбраната, сигурността, Афганистан и Челопечене

Срещата на министрите на отбраната на членките на НАТО, която се проведе в Истанбул, е първата тема от интервюто на Лили Маринкова с министъра на отбраната Аню Ангелов. Той обяснява какви проблеми са разисквани там и за връзката им с нашите интереси...

публикувано на 07.02.10 в 16:32

Цветанов-Куцкова 1:1?

Нели Куцкова - говорител на Съюза на съдиите в България и Цветан Цветанов - вицепремиер и министър на вътрешните работи пред "Неделя 150" продължават задочния спор между съдебната и изпълнителната власт за престъпниците, престъпленията, присъдите..

публикувано на 07.02.10 в 08:31
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков

Трайчо Трайков:Ролята на Турция за "Набуко" е много важна

Процесът за „Набуко” напредва така, както е предвиден от страна на европейските страни и Турция и всички са ангажирани с него. Това каза в интервю за предаването “Неделя 150” на БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той беше..

публикувано на 31.01.10 в 14:11

Състоянието на общинските болници в България

"Винаги сме подкрепяли реформата и сме настоявали да се проведе такава в здравеопазването". Това каза в предаването "Неделя 150" народният представител от ДПС и член на комисията по здравеопазването Нигяр Джафер. Тя уточни обаче, че в..

публикувано на 31.01.10 в 09:57

Стефан Софиянски: Показателите на икономиката са много тревожни

Поводът за специалното събиране на Съюза на свободните демокрети /ССД/ в Пловдив е "много тревожните икономически показатели, в които влиза България". Това заяви в предаването "Неделя 150" председателят на партията Стефан Софиянски. Той..

публикувано на 31.01.10 в 09:56
Министър-председателят на Репулика България Бойко Борисов и министър-председателят на Република Турция Реджеп Ердоган

Членството на Турция в ЕС и енергийните проекти-в центъра на посещението на Бойко Борисов

Желанието на Турция за членство в ЕС и енергийните проекти бяха сред водещите теми на посещението на българския премиер Бойко Борисов и водената от него делегация в Република Турция, състояла се на 29 и 30 януари. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган..

публикувано на 31.01.10 в 09:26
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков

Александър Цветков: Това, което се случва на границите ни с Гърция е нeдопустимо

Ситуацията на "Кулата" е непроменена от две денонощия. Границата е блокирана, а над 400 камиона чакат да се случи нещо. "Каквото и да се случи, това е недопустимо, защото не може вътрешнополитически проблеми да се разрешават с мерки, които..

публикувано на 31.01.10 в 08:44
Подкасти от БНР