Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Обложката на албума

„Соната 57“ - сбъднат посмъртно проект на Милчо Левиев

Последният албум на Милчо Левиев, който има уникална история, ще бъде представен на 19 юни на концерт в Лятно кино „Орфей“ в родния му Пловдив. Албумът съдържа оригиналниджаз аранжименти за глас и камерни инструментални формации върху теми от..

публикувано на 18.06.21 в 22:25

Съвременното изкуство като пътешествие

Галерия „Little Bird Place” показва избрани творби съвременно българско изкуство от колекцията на Николай Неделчев. Изложбата е съвместен проект на  Теодора Константинова и  Косара Константинова. Озаглавена е „От друга страна“ като игра на думи:..

публикувано на 20.05.21 в 11:47
Момент от пиесата „Финита Ли комедия?!“

В Арт театър играят премиерно „Финита Ли комедия?!“

По повод своята 30-годишнина Арт театър представя пиесата „Финита Ли комедия?!“ от Сергей Литвиненко. Спектакълът е под режисурата на Камен Коев. Премиерните дати са 20 и 21 май. Замислено било пиесата да се появи още през миналата година. „ Три..

публикувано на 19.05.21 в 13:44

В навечерието на театралния празник „Аскеер“

На 23 май Фондация „Аскеер“ ще връчи едноименните награди за театрални постижения. Това е 30-то, юбилейно издание на „Аскеер“-ите. Тази година и тримата актьори в категорията „Изгряваща звезда“ вече са изпълнили не само по една звездна роля,..

публикувано на 15.05.21 в 07:01
Любен Йотов

90-годишният цигулар Любен Йотов: Оркестърът може без мен, аз без него - не

Любен Йотов е най-възрастният оркестрант у нас. Преди дни той навърши 90 години, а вече 60 години продължава да свири в Оркестъра на юристите.  Оркестърът на юристите с диригент Веселин Байчев днес получава наградата „Кристално огърлие” на..

публикувано на 16.04.21 в 18:12

Раздадоха британските награди БАФТА за филмово и телевизионно изкуство

Американската драма „Земя на номади” е големият победител на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Във филма, посветен и на последиците от икономическата рецесия, вдовица превръща автомобила си в подвижен дом и поема..

публикувано на 12.04.21 в 16:36
Ричи Фотограф: Райна Тенева (Източник: Арт Проджект Депо)

Хербариумът - място за идеи

Софийски арсенал и Музей за съвременно изкуство и Арт Проджект Депо представят Хербариумът като място за съхранение на идеи от 8 април – 30 май 2021. Първата експозиция на колекцията „Хербариум“  включва 55 автори от България, Италия,..

публикувано на 07.04.21 в 13:34
Мартина Табакова

Арфа и фолклор в „Сон ми дойде“ на Мартина Табакова

Класическият музикант Мартина Табакова представи свое изпълнение на народната песен „Сон ми дойде“  в предаването „Сценична треска“. „Класическата музика ми е в душата от мъничка, защото се занимавам от дете. Това е едно мое амплоа. Поп музиката от..

публикувано на 03.04.21 в 15:43

„Малката голяма любов” – нов албум на Евгени Симеонов

Китаристът Евгени Симеонов издава първия си албум с авторска музика – „Малката голяма любов”. Стоян Янкулов – Стунджи прибавя перкусии към звука на китарата. Двата инструмента се сливат органично и хармонично.  Този албум отбелязва завръщането на..

публикувано на 31.03.21 в 13:22

Премиера на дебютния филм на Димитър Радев "Рая на Данте" на София филм фест

В програмата на СФФ е включен дебютният филм на Димитър Радев „Рая на Данте”. Режисьорът  Димитър Радев има много солидна подготовка преди да започне работа над първия си игрален филм. Той е завършил актьорско майсторство в класа на проф...

публикувано на 18.03.21 в 11:37