Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Борис Христов и Милко Божков

Борис Христов и Милко Божков в тандем за текстово и визуално "хайку на камъка"

"...Трябва да свиря, трябва да срутя                         тишината - само викът да остане...." Вечерен тромпет, Борис Христов "Салонът на природата" е съвместен проект на поета Борис Христов и художника Милко Божков - колекция с..

публикувано на 22.12.20 в 22:24

Доктор по психология описва бохемския живот на Лас Вегас в книга

Психологът Иван Владимиров-Нав разказва „Вегаски истории (за мистици и простаци)“, както е озаглавена новата му книга. Кой би препрочитал тези истории според автора? "Заглавието е игриво с цел да преминем отвъд разделението на света на категории -..

публикувано на 17.12.20 в 18:53
Роберто Фонсека и  Хор

"Отвъд нотите" - съвместен проект на Роберто Фонсека и хор "Нови Български Гласове"

За пореден път Маргарита Борисова и Явор Ганчев от "Дюкян Меломан" са организатори на интересни съвместни проекти между български и световно исвестни музиканти. Маргарита  Борисова гостува в "Сценична треска" и представя  проекта “Отвъд нотите” - история,..

публикувано на 15.12.20 в 11:08
Елена Телбис

Елена Телбис чисти душевния "Боклук" в едноименната си дебютна пиеса

30-годишната Елена Телбис вече е сред любимите млади актриси в киното и театъра. Тя е ученичка на Ивайло Христов и участва в негови филми, сред които "Каръци". От 2014 г. е в трупата на Народния театър, а този месец - на сцената на "Театър 199" дебютира..

публикувано на 08.12.20 в 23:00
Теодосий Спасов (вляво) и Християн Цвятков

Теодосий Спасов за преживяванията си на Антарктида

Емоции и музика съпътстваха музиканта Теодосий Спасов по време на престоя му преди около месец на Антарктида. За най-добронамерените слушатели - пингвините и самата природа, разказва виртуозният изпълнител: "Това е едно неземно усещане, нещо, което..

публикувано на 08.12.20 в 18:00

Има ли успешни модели за адаптиране на изкуството, лишено от сцена

"Не вярвам, че изкуството може да бъде представяно изцяло в дигитална среда. Ти не можеш да отвориш сетивата си за него"- казва директорът  на A to JazZ Festival, и организатор на онлайн изданието на Музикалната конференция A to JazZ..

публикувано на 01.12.20 в 17:45
Камен Попов

Изложба на световнопризнатия плакатист Камен Попов в Пловдив

Изложба на световнопризнатия художник и майстор на плаката Камен Попов е достъпна за посетители до 25 ноември в галерия „20 19 ” в Пловдив. Той е знаково име в своята сфера – изкуството на плаката. За неговия живот, стила му и успехите му разказа в..

публикувано на 16.11.20 в 10:20

Познатият и непознатият Апостол Карамитев

На 17 октомври се навършиха 97 години от рождението на Апостол Карамитев. Някои от неговите размишления, съхранени в Златния фонд на Българското национално радио са следните: „Цял живот настоящето е запълвало живота ми. И то настояще,..

публикувано на 15.11.20 в 11:00

Христо Йоцов празнува юбилей с Биг Бенда на БНР

Днес в Първо студио на БНР ще се състои концертът с композиции и аранжименти  на Христо Йоцов, изпълнени от Биг Бенда на БНР. Диригент е Антони Дончев. Концертът беше заплануван за март месец, но се отложи заради  епидемичната обстановка. Антони..

публикувано на 12.11.20 в 14:33

Български талантливи "СамоДиви" в музикална хармония с природата

Майсторката на маримба Василена Серафимова и сопраното Ина Кънчева  представят съвместния си нов проект "СамоДиви", който определят като "експериментален", в рамките на фестивала "Камералия", организиран от Людмил Ангелов. Ще прозвучат и две премиери..

публикувано на 27.10.20 в 14:45