Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Надежда Радулова

Надежда Радулова: Влюбвам се в прочетеното, отчуждавам се от написаното

„Възприемам писането като един вече изчезнал занаят – на преденето. От едната страна на хурката има една къделя от вълна, която е нечленоразделният хаос. И през двете ръце преминава и се оформя нишката, и се завърта около вретеното. Отварянето към този..

публикувано на 06.02.20 в 10:42
Уест Хайлър по време на репетициите на

Режисьорът Уест Хайлър: Бих бил щастлив и в малък театър някъде по света

Това, което бродуейският мюзикъл умее по-добре от всички други изкуства, е да изрази сантимент. Думите са на американския режисьор Уест Хайлър, който поставя на софийска сцена мюзикъла „Шрек“. „Шрек“ е блокбъстър шоу, сравнимо с „Междузвездни..

публикувано на 05.02.20 в 14:42
Милен Киров

Милен Киров: Музиката е най-добрата връзка между видимия и невидимия свят

Милен Киров е пианист, композитор, продуцент, доктор по музика.  От 20 години живее в Лос Анджелис.  Професор е по пиано, композиция и теория на музиката в Los Angeles City College.  Три култури се преплитат в неговата музика  - американска,..

публикувано на 24.01.20 в 15:45
Емил Андреев

Емил Андреев: Общността, създадена на трапезата, се губи в общите ни дела

Писателят Емил Андреев е първият за годината разказвач на месеца на Столичната библиотека.  „Късият разказ е сложно и трудно нещо за писане. Разказът трябва да върви гладко и интересно и да дава на читателя хем съпричастност, хем информация“,..

публикувано на 21.01.20 в 15:25
Татяна  Харизанова

Татяна Харизанова превръща шумния свят в тишина

IN THE CIRCLE OF THE LINE - "В кръга на линията" - така е озаглавила изложбата си художничката Татяна Харизанова. Експозицията е подредена в галерия "Сан Стефано". В кръга на линията се случват открития и чудеса, преплитат се емоции, спомени и..

публикувано на 16.01.20 в 17:58
Бойка Велкова и Теодосий Спасов

Бойка Велкова и Теодосий Спасов в цвета на дълбоките води

„Цветът на дълбоките води е нашият вътрешен свят – какъвто е той, такъв е и цветът на дълбоките води. Това е огледало, в което се оглеждаме самите ние и ако имаме сила да признаем какви недобри неща има в нас, освен добрите, тези води ще станат..

публикувано на 15.01.20 в 14:04
Петър Дундаков

Петър Дундаков: „Песента на ветровете“ е уникален формат

Произведението „Песента на ветровете“ на Петър Дундаков ще бъде представено тази вечер от  19 часа на сцената на Театър „Азарян“.  Мултимедийният проект обединява съвременна класическа музика, джаз и фолклор, театрална и филмова музика,..

публикувано на 23.12.19 в 13:44
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов: Музикалното наследство на Димитър Ненов трябва да бъде спасено

Диригентът Йордан Камджалов започна инициатива за запазването на музикалното наследство на Димитър Ненов. С музикалната формация „Генезис оркестра“ той изнесе три концерта – в Благоевград, Габрово и София, посветени на творчеството на Димитър..

публикувано на 19.12.19 в 14:52
Владислав Христов

Владислав Христов: Творецът е малък, а словото - огромно

Тази година Владислав Христов издава втора поетична книга. След "Комореби", в "Писма до Лазар" той събира текстове, писани през последните 20 години. Всепризнат авторитет като майстор на хайку, кратка проза, стихотворения и не на последно място..

публикувано на 18.12.19 в 18:43

"Ten" е 100% Живко Петров

На 18 декември от 20 часа в кино „Люмиер Лидл“ пианистът Живко Петров ще представи пред своите почитатели последния си албум „Ten”. Събитието е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал. Албумът беше представен на Празниците на изкуствата..

публикувано на 17.12.19 в 17:45