Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Какво се случи в света на шоубизнеса и културата през изминалата седмица

Европейските филмови награди ще бъдат представени във виртуален формат от Берлин, съобщиха организаторите. Церемонията, 33-ата поред, ще бъде изцяло онлайн, без публика и ще се излъчи на 12 декември от германската столица, където е..

публикувано на 20.10.20 в 13:10

За абсолютната любов и силата да прощаваш

С национално турне се отбелязват 15 години на сцената на световнопризнатия български спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен. То  започна на 6 октомври в Смолян , в Родопски драматичен театър в рамките на IX издание на..

публикувано на 08.10.20 в 19:15

Зелма Алмалех за толерантността като култура и културата на толерантността

"Толерантността като култура" - това е темата на хепънинг, организиран от сайта "Въпреки". На 10 октомври от 12 до 18 часа столичната улица „Цар Самуил” в отсечката между „Солунска” и „Денкоглу” ще бъде територия за изложби, дискусия, прожекции,..

публикувано на 08.10.20 в 12:15
Жулиет Бинош

Какво се случи в света на шоубизнеса и културата през изминалата седмица

Френската филмова актриса Жулиет Бинош получи наградата „Златна икона” на филмовия фестивал в Цюрих , където представи и новия си филм – комедия „Как да бъдеш добра съпруга”. 56-годишната Бинош е носителка на „Оскар” за поддържаща роля във филма..

публикувано на 06.10.20 в 13:20

Нина Николина и „Магическите гласове“ с премиера на проекта „Традиции”

С новия документален концерт - спектакъл “Традиции”, Нина Николина възкресява традицията на народната песен и я прави достъпна за по-широка аудитория. В спектакъла звучат по нов начин, автентични народни песни   като „Излел е Дельо хайдутин”,  „..

публикувано на 29.09.20 в 10:59
Катерина Хапсали

Катерина Хапсали: Иван Грозев е извършил епохални неща, а тъне в тишина

"Еуфорията от премиерата сляга, но това, което остава, е желанието да продължа да се занимавам с такъв тип текстове, които после да звучат във филми". Това сподели в предаването "Сценична треска" по "Хоризонт" Катерина Хапсали - журналистка и..

публикувано на 15.09.20 в 16:07

Георги Калайджиев за проекта си "Музиката вместо улицата"

Георги Калайджиев е български цигулар, който работи в Германия от много години, но не забравя   да помага тук, където са неговите корени. Преди да замине е свирил в „Софийски солисти”, а в Германия прави свой собствен оркестър - „Студио концертанте”...

публикувано на 29.08.20 в 16:27

Спомени за Димитрина Гюрова

Ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев е активна личност. Името му е свързано със сценарии, преводи, председателства на важни форуми, научни и журналистически трудове, създател е на специалността „Драматургия” в НАТФИЗ. Всеки опит за..

публикувано на 28.08.20 в 16:25

Живко Петров открива „Аполония” с премиера на албума Change the Way

Наближават вълнуващите дни, когато  Созопол става  столица на българската култура. Празниците на изкуствата “Аполония” ще бъдат открити на 1 септември с концерт на  Живко Петров и неговото трио. Това ще бъде премиера на албума Change the Way -..

публикувано на 27.08.20 в 09:54

Вили Стоянов: Проектът "Среща с Деди Йожи" ще се развива и обогатява във времето

Тромбонистът Вили Стоянов стартира проект, посветен на знаменития си дядо - композитора Йосиф Цанков, създател на повече от  500 произведения - оперети, инструментална и танцова музика, филмова и театрална музика. Неговите песни са изпълнявани от..

публикувано на 10.07.20 в 09:46