Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Филмът на Георги Дюлгеров „Буферна зона“ поставя въпроси

Обикновено киното не дава отговори, а поставя въпроси. Това се случва и с новия филм на Георги Дюлгеров “Буферна зона”. Какво е тайнството на живота и смъртта? Къде е разделителната линия между тях? Не живеем ли едновременно и в двата свята? Къде се крие..

публикувано на 28.04.15 в 16:40

Мила Люцканова за театъра и музиката

Толкова самоуверена  в "Буре барут" и толкова мъничка, крехка и ранима - зад сцената, усмихната и ведра в живота, активна като защитник на социални каузи. Преди НАТФИЗ учи културология, владее испански и английски, фен на хеви метъла, участва в рок група..

публикувано на 31.03.15 в 17:10

Камелия Тодорова за участието си в проект, посветен на Радка Тонеф

С Камелия Тодорова разговаряме за проект на пианиста Петко Мюфтиев, известен като Петручио. След дълги години работа в Норвегия, явно повлиян от това, този сезон той представя една програма  по клубовете с песни, изпълнявани от Радка Тонеф, като едно към..

публикувано на 27.02.15 в 14:44

Диана Добрева за "Къщата на гнева"

В деня на влюбените в театър „Възраждане“ се състоя премиерата на една удивителна пиеса, разтърсваща и въздействаща – Къщата на гнева по  „Домът на Бернарда Алба” и стихове на Федерико Гарсия Лорка. Режисьор, сценограф и автор на костюмите е Диана Добрева...

публикувано на 20.02.15 в 18:09
Йордан Камджалов - Музикант на годината 2011

Йордан Камджалов застава пред Симфоничния оркестър на БНР

Йордан Камджалов гостува в "Тик Так" дни преди концерта си със Симфоничния оркестър на БНР. Чуйте интервюто на Хелия Чавдарова, в което става дума за толкова много неща: той е студент по астрономия в Свободния университет в Хайделберг, затова първите..

публикувано на 19.02.15 в 19:45

Петър Чухов – камуфлаж от поезия, проза и музика

В прикачения звуков файл можете да чуете един час от "Тик - Так", посветен на творчеството на Петър Чухов , чиито творби са преведени на 17 езика. Сред многото му награди е и Наградата на музея "Башо" в Япония за хайку поезията му. Петър Чухов -..

публикувано на 10.02.15 в 13:55

В "Тик Так" тази вечер: един час с музиката, поезията и прозата на Петър Чухов

Какво да очаквате тази вечер във втория час на "Тик так" от 22 до 23 ч:  Ще ни гостува Петър Чухов - поет и писател, музикант, създал групите Субдибула, Гологан, ЛаТекст и Пар Авион Бенд . Това са все групи, в които важна роля играят стиховете му. Групи, в..

публикувано на 09.02.15 в 15:40

Августин Господинов: Най-хубавите си дни прекарах нощем

Илиян Любомиров с псевдоним Августин Господинов е слънчев и приказлив, спонтанен и категоричен в мнението си. Твърди, че винаги е влюбен и обича живота и никак не му се пораства, затова и стиховете му са щастливи, красиви, палави и дяволити и според него..

публикувано на 28.01.15 в 17:23

Христо Велков е човекът, който не се страхува да опознава

Христо Велков живее в Брюксел, но светът е негов дом! Финансист, филантроп и пътешественик, познава океана и не се страхува от него, опознава хората и се докосва до техния мироглед. Христо е носител на наградата за ветроходство Cor Caroli “Златен..

публикувано на 26.03.14 в 14:39

Преводачката Златна Костова за "Разбивачът на сърца" и сборника с разкази на KPMG

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Muzika/Tik Tak/Zlatna ZDRMitkov.mp3 Златна Костова е един от най-добрите театрални преводачи. На 11-и март беше премиерата на преведената от нея пиеса "Разбивачът на сърца" или "Дон Жуан от Сохо" от Патрик..

публикувано на 21.03.13 в 11:08