Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Кадър от филма

Светла Цоцоркова с награда от фестивала в Линц: Моята "Жажда" е да правя кино

В студиото на Тик- так гостува младата режисьорка Светла Цоцоркова, която преди броени часове получи наградата за  "Най-добър филм" от фестивала в Линц за дебютния си пълнометражен филм  "Жажда". Сред отличията, които Светла притежава  е и Наградата за..

публикувано на 26.04.16 в 16:37
Проф. Дамян Попхристов

Прoф. Дамян Попхристов за богомилите и тяхното влияние в Европа

От 8 до 10 април във Велики Преслав се проведе международна конференция на тема "Богомилското учение и възходът на Европа", за която бяха поканени видни личности както от България, така и от Италия, Франция, Холандия и Босна и Херцеговина, които са..

публикувано на 20.04.16 в 15:43

Веси Бонева представи нова песен за благотворителна кампания

Младата певица Веси Бонева има зад гърба си три албума, безброй клубни изяви у нас и в чужбина. С гласи си участва в дублажа на различни детски филмчета ( "Малката русалка", "Ледена епоха 4", "Замръзналото Кралство" ) , както и в първата българска..

публикувано на 20.04.16 в 14:52

Триото на Ангел Заберски тръгна на турне

Ангел Заберски  - от Пучини  през неравноделните размери в "Спомени от Странджа", през стандартите  до Дийп Пърпъл. От соло пиано, две пиана, през трио, четири рояла, биг бенд  до работа със симфоничен оркестър. Как се чувства в този водовъртеж от стилове и..

публикувано на 14.04.16 в 17:51

"Етнотикс" - дамски квартет гъдулки в "София лайв клуб" на 7 април

Най-младата и единствена по рода си етногрупа ETNOTIX, състояща се от четири момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и вокал ще се представи официално пред публика на 7 април в столичия SOFIA LIVE CLUB. В първият самостоятелен концерт на групата..

публикувано на 06.04.16 в 12:30
Кварто квартет и Христо Казаков

Кварто квартет и Христо Казаков с музиката на Кийт Джарет

За първи път в България на 2 април от 19.00 ч. в голямата концертна зала “България” ще прозвучат произведения на един от най-влиятелните съвременни пианисти, чието изкуство свързваме и с класиката, и с джаза – Кийт Джарет, а специален гост на Кварто квартет..

публикувано на 31.03.16 в 17:59

Днес си спомняме за Крикор Азарян

На днешния ден големият български режисьор Крикор Азарян щеше да навърши 82 години. В театър „Азарян“ вчера беше представен спектакъл по идея и реализация на Камен Донев, един от учениците на режисьора.- постановката се казва „Азарян и..

публикувано на 15.03.16 в 17:10

Диляна Георгиева представя песни от френски композитори и хайку стихове

Оперната певица Диляна Георгиева, която пише и хайку поезия, гостува в "Тик - так". Поводът е концертното представяне на новия ѝ албум в сътрудничество с пианистката Галина Апостолова. Албумът е озаглавен  "След една мечта"  и съдържа   16 песни..

публикувано на 17.02.16 в 11:11

Магията на Коко Шанел разбива клишета

На 1-ви февруари излезе книгата „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“ Биографична книга за магьосницата от света на модата Коко Шанел. Автор е журналистката Мари-Доминик Льолиевр, известна с биографиите на Серж Генсбур, Франсоаз Саган, Бриджит Бардо...

публикувано на 16.02.16 в 15:34

P.I.F. представят новия си албум ден преди празника на влюбените

Новият албум на група P.I.F. – “P.I.F.5” ще бъде представен официално на 13 февруари /събота срещу 14 февруари/ в столичния Sofia Live Club . Началният час на събитието е 22.30 ч ., а точно по същото време ще стартира и официалната продажба на..

публикувано на 13.02.16 в 14:57