Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Лили Илиева: Не се страхувайте от музиката. Тя може само да ви помогне

Представяме ви една млада джаз дама, която има перспективата да стане много известна и желана за партньор. Тя притежава плътен и сочен глас, умението да се вписва в различни формации и дар от Бога да бъде чаровна. Това е Лили Илиева, чиято последна изява..

публикувано на 25.11.15 в 10:35

Пламен Марков от "Албена" на Йовков до "Нощта на 16 януари" на Айн Ранд

По повод 250-ото представление на пиесата на Патрик Зюскинд "Контрабасът" и премиерата в Театър "София" на "Нощта на 16 януари" от Айн Ранд ч уйте разговор с режисьора Пламен Марков .   Разговорът се движи между идеите, които задържаха..

публикувано на 18.11.15 в 10:58
Стефан Цанев

Стефан Цанев за пиесата си „Процесът срещу богомилите“

Разговорът със Стефан Цанев започва с един негов стих: Мизерията ще прокуди от храма користните, тщеславните и заблудените. С изкуство ще се занимават само лудите (и гениите) И още нещо, казано от него: хората на изкуството са съвременните богомили...

публикувано на 16.11.15 в 20:45

Влада Томова - между София и Ню Йорк

Влада Томова беше в България за участието си в "София Фюжън Фест" и успя да гостува в предаването "Тик Так". В разговора става дума за фестивала, за идеята и да направи подобен фестивал, но свързан по някакъв начин с природата; за проектите и за..

публикувано на 14.11.15 в 14:33

Мотото на Йордан Камджалов: "България трябва да пее“

Миналата седмица диригентът Йордан Камджалов заедно с Димитър Бербатов бяха удостоени с приза посланник на българската култура по света от Междунарадната организация „Супербрандс“. Това беше поводът Камджалов да гостува в „Тик Так“. Как влияе успехът..

публикувано на 03.11.15 в 19:22
Богдан Прошек

Братята Прошек са били влюбени в България

Както българските градинари са създали свои общества в Чехия, Унгария, Австрия, така и в България преди и след освобождението е имало например чешко общество. Аз като човек, който се занимава с музика, знам историята на чешките капелмайстори, но ето, че има..

публикувано на 31.10.15 в 13:30

Камен Калев и Мелвил Пупо за филма "С лице надолу"

Новият филм на Камен Калев "С лице надолу" - българо-френско-белгийска копродукция тръгна по екраните на 16 октомври. Подобно на "Източни пиеси" той е силно социален. Третира проблеми, свързани със страшния подземен  свят - трафика на жени, пари,..

публикувано на 23.10.15 в 16:09

Лили Димкова с изложба в НДК

Художничката Лили Димкова е на 83 г. Този месец тя откри поредната си изложба в НДК, която съдържа 90 картини, рисувани през последните години и непоказвани до сега. „За мен изкуството е начин на живот. Чрез него давам цялата си любов. За да създадеш..

публикувано на 15.10.15 в 20:05

Теодосий Спасов за гостите на фестивала "Жълтите павета"

На 9 и 10 октомври в Театъра на армията ще се състои второто издание на фестивала  "Жълтите павета" .  Теодосий Спасов представя колумбиеца Едмар Кастанеда, който свири на арфа, братята саксофонисти Мартинес от Холандия, пианиста от Куба Рамон Вале и..

публикувано на 06.10.15 в 16:36

Георги Корназов представя нова авторска музика с Биг бенда на БНР

Цугтромбонисът Георги Корназов е един от много успелите български джазови музиканти. От дълги години той живее и работи в Париж, без да загърбва и сътрудничеството си и с българската сцена. Нилс Лангрен, Нгуен Ле, Дени Готлиб, Ал Жиро, Боб Брукмайер,..

публикувано на 29.09.15 в 17:36