Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Мирослав Иванов представя третия си самостоятелен албум Little Alien

Тази вечер Мирослав Иванов представи концертно новия си албум Little AlienВ София Лайв Клуб. Музикантите, които участват в албума са Евден Димитров (бас), познат на българската сцена като басист на DAYO, Funky Miracle, Прея и други. Стефан..

публикувано на 17.10.19 в 23:06

Петър Чухов: Успявам да постигна свобода от наложените схеми

Петър Чухов представя в „Сценична треска“ последната си книга „Достатъчно дълго“. С пословичното си чувство за хумор поставя началото на нови литературни форми: пиесказ и разказеса. На задната корица четем: „Авторът на тази книга пише поезия, проза..

публикувано на 16.10.19 в 17:58
Фенове на Хари Потър празнуват пред верига книжарници излизането на поредното заглавие.

Навършват се 20 години от издаването на първата книга за Хари Потър у нас

С тържества в продължение на една година ще бъде отбелязана годишнината от излизането у нас на първата книга от известната поредица на английската писателка Джоан Роулинг за Хари Потър. Книгата се появява в книжарниците на 13 ноември 2000 г...

публикувано на 14.10.19 в 16:48

Калин Терзийски: Ако не сме малко суетни, няма да сме хора и животът ще бъде тъжен

Чета последните "Вълнения" на Калин Терзийски  и се чудя от къде идвало моето безпокойство и виждам, че моето безпокойство било много подобно на неговото безпокойство, че моята тъга била много подобна на неговата тъга. Пускам сълза. Установявам, че и аз..

публикувано на 11.10.19 в 18:04

Теодосий Спасов представя гостите на фестивала „Жълтите павета“ 2019

Балкански аромат ще витае тази година около сцените на фестивала "Жълтите павета". Символично по „жълтите павета“ ще могат да преминат почитателите на джаза в Габрово, Пловдив и Бургас. Артистичният директор на фестивала Теодосий Спасов гостува в..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Махатма Ганди: "В нозете на Бога, в сърцето на бедните"

Големият хуманист Махатма Ганди позволява единствено на Борис Георгиев да му направи портрет. Под портрета Ганди написва: "В нозете на Бога, в сърцето на бедните". Припомняме си този факт по повод изложба на български художници, посветена на..

публикувано на 05.10.19 в 11:24
Мила Роберт ще бъде специален гост в

Героите на CineLibri обитават "Петото измерение"

Кино-литературният фестивал CineLibri е фестивал без аналог по света. Залог за неговия успех са оживелите върху кинолентата истории от литературни творби. Предстои петото издание на  CineLibri . Преди пет години фестивалът започва с 14 филма, а..

публикувано на 04.10.19 в 07:51

Васил Спасов за цветното фънки приключение FUNKALLERO

Новият албум на Funkallero вече е факт, а музикантите избраха "София Лайв Клуб", за да го представят. Случайности няма и датата за концерта носи своята символика - Световен ден на музиката.  Днес - 1 октомври, вторник, 4 години след представянето на..

публикувано на 01.10.19 в 15:54
Георги Борисов

Да обиколиш 40 пъти екватора с очи

„Птиците могат да имитират нечия гениална музика, но само да я имитират и да я повтарят до безсъзнание. Докато творецът твори в момента, той не може да се повтаря.“ Това каза поетът и директор на издателство „Факел експрес“ Георги Борисов, който..

публикувано на 14.08.19 в 13:46
Мейсио Паркър

Банско джаз фест започва с концерт на Мейсио Паркър

Джаз фестивалът в Банско тази година е по-кратък и ще се проведе от днес, 6 август до 10 август.  Всяка вечер гостите на града ще се срещат с по една голяма звезда.  "Качеството и имената определят нивото, нивото привлича гостите на фестивала", казва..

публикувано на 05.08.19 в 14:04