Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Wet Pebbles

Невена Григорова представя дамското суинг трио Wet Pebbles

Невена Григорова е барабанистка и съосновател на „Джазтет”.  Свирила е на една сцена с много от джаз музикантите у нас като Венци Благоев, Веселин Веселинов-Еко, Димитър Льолев, Петър Момчев, Mилица Гладнишка, Maрина Господинова, Павлета Семова и..

публикувано на 28.04.20 в 21:03
Веселин Веселинов - Еко

Веселин Веселинов – Еко: Музиката трябва да се свири пред публика

За джаз музиканта Веселин Веселинов - Еко животът в изолация трае вече месеци, а не седмици, както за повечето от нас.  След инцидент с колата на негов приятел, който му минал през крака миналата есен, той се чувства в карантина вече пети месец...

публикувано на 22.04.20 в 18:25
Милена Кънева

Милена Кънева: Един ден ще бъдем благодарни на кризата с коронавируса

Има ли формула на щастието и може ли да бъде приложена в настоящия момент? Щастието не е формула, а състояние, присъщо на всеки един от нас. Ние се раждаме с това усещане за щастие. Така мисли италианският режисьор, сценарист, психолог и писател..

публикувано на 15.04.20 в 09:01

Деница Георгиева за промяната, към която е призовано човешкото същество днес

Деница Георгиева е  млад и талантлив   човек, който търси смисъла и го открива някъде дълбоко в себе си . Завършила е журналистика. Интересува се от дълбоко философски теми. На 30 години започва да свири на пиано и бързо напредва. Музиката я..

публикувано на 14.04.20 в 15:43

Ману Дибанго: Музиката не поставя граници, само хората правят това

Световноизвестният джаз музикант Ману Дибанго почина от COVID-19 на 86 г. По този повод Radio France Internationale предостави за „Хоризонт“ интервю и запис  от концерт, състоял се на 17 октомври 2019 г. в залата на най-големия кинотеатър в Европа -..

публикувано на 08.04.20 в 21:20
Георги Господинов

Георги Господинов: По време на кризи светът от вчера се превръща в убежище

Когато светът се счупи и сцените са само виртуални, писателите също се оказват от тихата, смълчана страна на кризата. Да срещнеш читателите си, което за Георги Господинов е „най-хубавата страна на писането”, сега е спомен и надежда, но „думите са..

публикувано на 01.04.20 в 08:38

Ледените хроники на Теодосий Спасов

Музика сред ледената пустош. " Неземно усещане, въпреки че сме на земята, но на края на света, нещо, което остава за цял живот като впечатление и те държи буден ." С тези впечатления, които очаква да избледнеят и след време от тях да остане само..

публикувано на 26.03.20 в 15:51
Роман Кисьов

Роман Кисьов: Водим битка не само на биологично, но и на духовно ниво

Днес се случва голямо изпитание за света, държавите и всеки от нас поотделно. Това каза в предаването "Сценична треска" художникът и поет Роман Кисьов. Тази несигурност ме мобилизира, споделя той. „Да преодолявам страха и доколкото мога да помагам..

публикувано на 26.03.20 в 09:00
Eлена Панайотова

Режисьорът Елена Панайотова: Коронавирусът ще рестартира света

Пандемията от коронавирус завари театралният режисьор и преподавател  в Нов български университет по актьорско майсторство Елена Панайотова в Индия.  "Когато тръгнах, светът беше един. Месец по-късно е вече напълно различно място", казва тя в..

публикувано на 18.03.20 в 15:44
Валентин Ганев

Човешки отношения и елементарни частици в пиесата „Копенхаген“

Остават само две представления на пиесата „Копенхаген“ от Майкъл Фрейн в „Сити Марк Арт Център“ в София – на 16 март и на 29 април. Общо за България са били договорени десет представления.  20 години след създаването й тя излиза на българска..

публикувано на 06.03.20 в 09:33