Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Има ли успешни модели за адаптиране на изкуството, лишено от сцена

"Не вярвам, че изкуството може да бъде представяно изцяло в дигитална среда. Ти не можеш да отвориш сетивата си за него"- казва директорът  на A to JazZ Festival, и организатор на онлайн изданието на Музикалната конференция A to JazZ..

публикувано на 01.12.20 в 17:45
Камен Попов

Изложба на световнопризнатия плакатист Камен Попов в Пловдив

Изложба на световнопризнатия художник и майстор на плаката Камен Попов е достъпна за посетители до 25 ноември в галерия „20 19 ” в Пловдив. Той е знаково име в своята сфера – изкуството на плаката. За неговия живот, стила му и успехите му разказа в..

публикувано на 16.11.20 в 10:20

Познатият и непознатият Апостол Карамитев

На 17 октомври се навършиха 97 години от рождението на Апостол Карамитев. Някои от неговите размишления, съхранени в Златния фонд на Българското национално радио са следните: „Цял живот настоящето е запълвало живота ми. И то настояще,..

публикувано на 15.11.20 в 11:00

Христо Йоцов празнува юбилей с Биг Бенда на БНР

Днес в Първо студио на БНР ще се състои концертът с композиции и аранжименти  на Христо Йоцов, изпълнени от Биг Бенда на БНР. Диригент е Антони Дончев. Концертът беше заплануван за март месец, но се отложи заради  епидемичната обстановка. Антони..

публикувано на 12.11.20 в 14:33

Български талантливи "СамоДиви" в музикална хармония с природата

Майсторката на маримба Василена Серафимова и сопраното Ина Кънчева  представят съвместния си нов проект "СамоДиви", който определят като "експериментален", в рамките на фестивала "Камералия", организиран от Людмил Ангелов. Ще прозвучат и две премиери..

публикувано на 27.10.20 в 14:45

Какво се случи в света на шоубизнеса и културата през изминалата седмица

Европейските филмови награди ще бъдат представени във виртуален формат от Берлин, съобщиха организаторите. Церемонията, 33-ата поред, ще бъде изцяло онлайн, без публика и ще се излъчи на 12 декември от германската столица, където е..

публикувано на 20.10.20 в 13:10

За абсолютната любов и силата да прощаваш

С национално турне се отбелязват 15 години на сцената на световнопризнатия български спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен. То  започна на 6 октомври в Смолян , в Родопски драматичен театър в рамките на IX издание на..

публикувано на 08.10.20 в 19:15

Зелма Алмалех за толерантността като култура и културата на толерантността

"Толерантността като култура" - това е темата на хепънинг, организиран от сайта "Въпреки". На 10 октомври от 12 до 18 часа столичната улица „Цар Самуил” в отсечката между „Солунска” и „Денкоглу” ще бъде територия за изложби, дискусия, прожекции,..

публикувано на 08.10.20 в 12:15
Жулиет Бинош

Какво се случи в света на шоубизнеса и културата през изминалата седмица

Френската филмова актриса Жулиет Бинош получи наградата „Златна икона” на филмовия фестивал в Цюрих , където представи и новия си филм – комедия „Как да бъдеш добра съпруга”. 56-годишната Бинош е носителка на „Оскар” за поддържаща роля във филма..

публикувано на 06.10.20 в 13:20

Нина Николина и „Магическите гласове“ с премиера на проекта „Традиции”

С новия документален концерт - спектакъл “Традиции”, Нина Николина възкресява традицията на народната песен и я прави достъпна за по-широка аудитория. В спектакъла звучат по нов начин, автентични народни песни   като „Излел е Дельо хайдутин”,  „..

публикувано на 29.09.20 в 10:59