Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Весела Казакова за екипа на "Котка в стената"

 Златна Костова се среща с Весела Казакова по повод премиерата на новия български филм "Котка в стената": "Български! СВЕТОВЕН! Направен е от две изключително талантливи момичета - Мина Милева и Весела Казакова - и е първият им игрален филм,..

публикувано на 28.02.20 в 16:55

Елена Атанасова: "Искам да радвам себе си, но още повече - публиката"

В рубриката за театър на "Сценична треска", Златна Костова ще представи серия от интервюта с номинирани артисти за наградата "Икар". Първата от тях е Елена Атанасова. "Моята любов към Елена е относително стара - познавам я от ролите й в Пловдивския..

публикувано на 20.02.20 в 13:02
Христо Карастоянов

Писателят Христо Карастоянов: Разказът е висшият пилотаж в литературата

„Романът е лесно нещо. На романа му оставяш героите да правят каквото си искат, пускаш му юздите и той си става. Докато разказът е толкова жестоко нещо – в малък обем, без нито една излишна дума да кажеш онова, което евентуално си имал предвид.“..

публикувано на 20.02.20 в 08:40
Иван Ланджев

Иван Ланджев: Изкуството трябва да задава верните въпроси, не да дава отговори

Ако има някаква мечта за България, то е да се случи някаква осъзната нормалност, тъй като у нас нещата се движат между крайности. Думите са на Иван Ланджев, който е поет на месеца за февруари на Столичната библиотека.  „ Винаги се люшкаме..

публикувано на 11.02.20 в 13:17
Надежда Радулова

Надежда Радулова: Влюбвам се в прочетеното, отчуждавам се от написаното

„Възприемам писането като един вече изчезнал занаят – на преденето. От едната страна на хурката има една къделя от вълна, която е нечленоразделният хаос. И през двете ръце преминава и се оформя нишката, и се завърта около вретеното. Отварянето към този..

публикувано на 06.02.20 в 10:42
Уест Хайлър по време на репетициите на

Режисьорът Уест Хайлър: Бих бил щастлив и в малък театър някъде по света

Това, което бродуейският мюзикъл умее по-добре от всички други изкуства, е да изрази сантимент. Думите са на американския режисьор Уест Хайлър, който поставя на софийска сцена мюзикъла „Шрек“. „Шрек“ е блокбъстър шоу, сравнимо с „Междузвездни..

публикувано на 05.02.20 в 14:42
Милен Киров

Милен Киров: Музиката е най-добрата връзка между видимия и невидимия свят

Милен Киров е пианист, композитор, продуцент, доктор по музика.  От 20 години живее в Лос Анджелис.  Професор е по пиано, композиция и теория на музиката в Los Angeles City College.  Три култури се преплитат в неговата музика  - американска,..

публикувано на 24.01.20 в 15:45
Емил Андреев

Емил Андреев: Общността, създадена на трапезата, се губи в общите ни дела

Писателят Емил Андреев е първият за годината разказвач на месеца на Столичната библиотека.  „Късият разказ е сложно и трудно нещо за писане. Разказът трябва да върви гладко и интересно и да дава на читателя хем съпричастност, хем информация“,..

публикувано на 21.01.20 в 15:25
Татяна  Харизанова

Татяна Харизанова превръща шумния свят в тишина

IN THE CIRCLE OF THE LINE - "В кръга на линията" - така е озаглавила изложбата си художничката Татяна Харизанова. Експозицията е подредена в галерия "Сан Стефано". В кръга на линията се случват открития и чудеса, преплитат се емоции, спомени и..

публикувано на 16.01.20 в 17:58
Бойка Велкова и Теодосий Спасов

Бойка Велкова и Теодосий Спасов в цвета на дълбоките води

„Цветът на дълбоките води е нашият вътрешен свят – какъвто е той, такъв е и цветът на дълбоките води. Това е огледало, в което се оглеждаме самите ние и ако имаме сила да признаем какви недобри неща има в нас, освен добрите, тези води ще станат..

публикувано на 15.01.20 в 14:04