Сценична треска

„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща. 

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00 часа.  

Автор и водещ е Бояна Андреева, редактор - Елена Ангелова

Публикации

Катерина Хапсали

Катерина Хапсали: Иван Грозев е извършил епохални неща, а тъне в тишина

"Еуфорията от премиерата сляга, но това, което остава, е желанието да продължа да се занимавам с такъв тип текстове, които после да звучат във филми". Това сподели в предаването "Сценична треска" по "Хоризонт" Катерина Хапсали - журналистка и..

публикувано на 15.09.20 в 16:07

Георги Калайджиев за проекта си "Музиката вместо улицата"

Георги Калайджиев е български цигулар, който работи в Германия от много години, но не забравя   да помага тук, където са неговите корени. Преди да замине е свирил в „Софийски солисти”, а в Германия прави свой собствен оркестър - „Студио концертанте”...

публикувано на 29.08.20 в 16:27

Спомени за Димитрина Гюрова

Ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев е активна личност. Името му е свързано със сценарии, преводи, председателства на важни форуми, научни и журналистически трудове, създател е на специалността „Драматургия” в НАТФИЗ. Всеки опит за..

публикувано на 28.08.20 в 16:25

Живко Петров открива „Аполония” с премиера на албума Change the Way

Наближават вълнуващите дни, когато  Созопол става  столица на българската култура. Празниците на изкуствата “Аполония” ще бъдат открити на 1 септември с концерт на  Живко Петров и неговото трио. Това ще бъде премиера на албума Change the Way -..

публикувано на 27.08.20 в 09:54

Вили Стоянов: Проектът "Среща с Деди Йожи" ще се развива и обогатява във времето

Тромбонистът Вили Стоянов стартира проект, посветен на знаменития си дядо - композитора Йосиф Цанков, създател на повече от  500 произведения - оперети, инструментална и танцова музика, филмова и театрална музика. Неговите песни са изпълнявани от..

публикувано на 10.07.20 в 09:46

В село Лещен стартира резидентска програма за млади български визуални артисти

Teодора Константинова – изкуствовед и куратор от платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today разказва за съвместната инициатива с галерия Little Bird Place - Резидентска програма за млади български визуални артисти ,..

публикувано на 01.07.20 в 17:33

"Къс Земя" - фото изложба на Йохана Траянова

Йохана Траянова завърша специалност Драматургия в Национална Академия за Театрално и Филмово Изкуство “Кръстьо Сарафов” през 2014 г. След бакалавърското си образование, посещава поредица от курсове на тема Съвременно фотографско изкуство и Графичен..

публикувано на 30.06.20 в 22:45

Асен Аврамов и неговата музика

Асен Аврамов е известен  със своята театрална, филмова и камерна музика. Той  има  11 радиопиеси за БНР и повече от 250 театрални постановки. Работил е с най-големите режисьори като Крикор Азарян, Александър Морфов, Иван Добчев, Маргарита..

публикувано на 15.06.20 в 15:20
Ралица Чолакова

Цигуларката Ралица Чолакова е успешен музикант в Канада

Все още няма стратегия за завръщане към изпълненията на живо в Канада. Засега се очертава датата 1 септември, но няма категорична яснота. Това каза в предаването "Сценична треска" цигуларката Ралица Чолакова, която п овече от 23 години живее и..

публикувано на 11.06.20 в 09:24
Хор

Ваня Монева: Човешкият глас е най-съвършеният инструмент

"Ако човек е бил интензивен в работата си, той си остава такъв и в това време на привиден застой.  Това време ни наложи един престой вкъщи, но това не означава застой." Така гледа на изминалите седмици и месеци далеч от сцената диригентът Ваня..

публикувано на 26.05.20 в 09:09