Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Лиз Райт: Госпъл музиката помага на човека да бъде по-смирен

"Много се вълнувам, че съм в България за първи път заедно с Кени Банкс старши и оркестъра на Опера Пловдив! Мястото е невероятно!" - написа Лиз Райт на стената си във фейсбук и публикува снимки от Античния театър, часове преди концерта си, наречен Jazz..

публикувано на 15.07.19 в 17:07
Момичетата от

Американската формация "Блато - злато" по следите на българския фолклор

Американската група за български фолклор „Блато – злато“ провежда второто си турне в България. Тази вечер момичетата ще свирят в Бургас. Вече са зад гърба им концертите в Куклен и Велико Търново, а след Бургас се задават Кюстендил и Татарево...

публикувано на 09.07.19 в 10:53

Акапелният дамски ансамбъл на университета в Йейл гостува на Пловдив

Най-старият дамски акапелен ансамбъл Whim‘n Rhythm на престижния колеж от Бръшляновата лига „Йейл“ ще гостува на Пловдив в рамките на програмата на Европейска столица на културата. Концертът на 12-е колежанки ще се състои на Римски стадион от..

публикувано на 08.07.19 в 18:04
Елена Вълкова

Поетесата Елена Вълкова – необхватна и мъдра

Елена Вълкова - Нейни са урвите и небесата. Вълнуваща е нейната поезия. Необхватна и мъдра. Като че ли се завръщам в спомени и преживяванията на детската си душица и разбирам, че не само аз съм таила и продължавам да нося в себе си запечатано чувство:..

публикувано на 06.07.19 в 11:17
Оги Цолов, Евгени Симеонов и Звукорежисьорът Милко Андреев в студиото на

Eвгени Симеонов и Оги Цолов с нова авторска музика

Вокалистът Оги Цолов от една година се заврърна от Щатите и заедно с  китариста Евгени Симеонов работят върху съвместен проект. /свързваме имената им с група Фактор/ "Това, което правим  заедно, като идеи, е натрупвано с години  " - казва Оги. И..

публикувано на 02.07.19 в 18:51

Георги Стратев представя ораторията си "Евангилие от Йоана" в зала "България" със СО на БНР

Георги Стратев - цигулар, аранжор, композитор, . Завършил със специалност цигулка Варненското музикално училище и Музикалната академия в София през 1961 г. с отличен успех. Специализирал дирижиране при Добрин Петков, живял и работил дълги години в..

публикувано на 25.06.19 в 14:34

Венцислав Киндалов: Всеки човек да живее с Бог в сърцето си

На 24 юни с концерт в залата на ДМА  ще бъде честван 65 годишният юбилей та проф. Венцислав Киндалов. Това е повод за гостуването му в "Сценична треска" В интервюто става дума за много неща: За това, че в живота всяко нещо си има определено време; за..

публикувано на 23.06.19 в 19:23
Пол Риджуей и Румяна Петрова

Д-р. Пол Риджуей: без музика няма нищо интересно в света

Д-р. Пол Риджуей е американски музикант, със сериозна специализация в различни американски и европейски университети. Живее в България от 25 г. Пристига тук като църковен мисионер. Преподава и дирижира. Твърди, че музиката е най-добрият начин да служиш..

публикувано на 18.06.19 в 18:19

Д-р Стефан Илчев: Йога е начин на живот

От 15 до 23 юни България ще отбележи Международния ден на йога в четирийсет и три населени места в страната, сред тях четирийсет града и три села. Това е поводът за разговор с д-р Стефан Илчев, който  дълги години  практикува йога. Как да започнем ,какво..

публикувано на 14.06.19 в 18:36
Албена Петрович Врачанска

Албена Петрович Врачанска: Постоянното търсене прави живота на артиста-философ по-интересен

В рамките на 50-и МФ „Софийски музикални седмици”,  се състоя  концерт на Вероник Носбаум - сопран и Роман Носбаум - пиано (Люксембург) , които представиха новия компактдиск на Албена Петрович Врачанска "The Voyager: Мелодии за глас и пиано",..

публикувано на 06.06.19 в 19:35