Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Резо Габриадзе

Резо Габриадзе и неговият магичен куклен театър за възрастни

Тбилиси! За кой ли път ще кажа, най-духовното място, на което някога съм била! Имам много да разказвам, в миналото предаване говорихме за Националния ансамбъл за фолклорни песни "Басиани" и днес идва ред на Театъра на Резо Габриадзе – едно малко куклено..

публикувано на 15.05.19 в 13:52

Българският джаз - официално представен на изложението JazzAheаd в Бремен

От 25 до 28.04.2019г. в Бремен, Германия се проведе най-голямото специализирано джаз изложение в Европа - JazzAhead. "Българска музикална асоциация" (БМА) организира национален щанд . Така за първи път българските джаз музиканти бяха официално..

публикувано на 08.05.19 в 17:11
София квартет

Виолистът Валентин Геров за любовта си към класиката и джаза

Суингът го има във всяка музика - в Бах, Хендел и Моцарт... Когато слушаш друга музика извън класиката, това ти отваря едни други врати, това те обогатява и ти дава други хоризонти... В Музикалното училище Валентин Геров е съученик с Антони Дончев и..

публикувано на 30.04.19 в 14:44
Татяна Харизанова

Татяна Харизанова в преследване на цветовете

Художничката Татяна Харизанова откри изложба в галерия INTRO. От 2 до 16 април там ще бъдат подредени  9 огромни абстрактни платна под заглавието "Освободи цвета". "Ще видите как цветовете буквално избухват, предоставяйки абсолютна свобода за сетивата..

публикувано на 03.04.19 в 16:50
Иван Пеев

Иван Пеев: За да си добър концертмайстор не е достатъчно да бъдеш само добър цигулар

След 16 г. работа в Сингапур, цигуларят Иван Пеев се завръща като концертмайстор на камерен оркестър „Класика“. По този повод, той гостува в „Сценична треска“ и разказва за   музикалното образование, културата, концертния живот и своята активност..

публикувано на 02.04.19 в 10:59
Уедър Рипорт

Антони Дончев: Музиката на Weather Report дава много поводи за вдъхновение и за полет

Джо Завинул казва в едно интервю "Има много добри музиканти по света, но малко от тях са разказвачи. Е, ние бяхме такива – Разказвачи". Какви приказки останаха разказани в историята на музиката от Weather Report – Групата на Завинул. Истории, които..

публикувано на 20.03.19 в 16:55
Арканхел и

След триумф по света проектът "Еструна" ще гостува в зала 1 на НДК

На 31 март зала 1 на НДК ще бъде подвластна на магията от съчетанието на Български фолклор и фламенко. Това е концертът на международния музикален проект " Еструна" – Арканхел и Нови български гласове под диригентството на Георги Петков. Водещата..

публикувано на 19.03.19 в 19:23

Йордан Камджалов: Малер е нещо, което ще докосне всеки

За 59-ти път Русе ще се превърне в музикална столица на България и в продължение на 16 дни всичко ще е музика. Началните акорди на фестивала "Мартенски музикални дни"   ще бъдат изсвирени от Русенскета филхармония , под диригентството на маестро..

публикувано на 14.03.19 в 14:46
Анна Петрова и Моли Кар

Анна Петрова и Моли Кар - от "Карнеги хол" до бежанските лагери с проекта си Novel Voices

Удивителна е идеята на пианистката Анна Петрова и виолистката Моли Кар да  изнасят концерти в бежанските лагери по целия свят. Тази седмица те са в България. Ще имат само един концерт  пред публика - в Пловдив на 16 март в "Балабановата къща". Те ще..

публикувано на 13.03.19 в 15:20
Jazz Cats

Христо Йоцов и Арнау Гарофе представят Jazz Cats 2

Почитателите на джаза с нетърпение очакват втория авторски албум на на Христо Йоцов Квартет Jazz Cats 2. Премиерата е  на  14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club= Какви ще бъдат настроенията на котките във втория Jazz Cats, защото в първия ставаше..

публикувано на 12.03.19 в 17:43