Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Проф. Венцислав Николов – гост в рубриката „За буквите на българите“

В седмиците преди 24 май в рубриката „За буквите на българите“ в предаването „Закуска на тревата“ известни наши творци си припомнят за първата си среща с буквите и книгите. В последното издание на предаването гостува известният наш виолончелист и..

публикувано на 07.05.14 в 16:51

Катя Воденичарова – гост в рубриката "За буквите на българите"

В седмиците преди 24-ти май в рубриката ни "За буквите на българите" в предаването "Закуска на тревата" каним известни наши творци, за да ни разкажат за първата си среща с буквите и книгите. Наша гостенка беше Катя Воденичарова, работила повече от..

публикувано на 29.04.14 в 15:07

Илия Троянов – гост в рубриката "За буквите на българите"

В седмиците преди 24-ти май в рубриката "За буквите на българите" в предаването "Закуска на тревата" гостуват известни наши творци и разказват за първите си срещи с буквите и книгите. Писателят Илия Троянов е космополит, излязъл от България на..

публикувано на 25.04.14 в 15:30

Кампания "Устойчиво използване на лечебните растения в България"

С настъпването на пролетта започва развитието на растенията, а с това и събирането на билките. Ползването на лечебни растения следва естествения цикъл в природата. Така се оформя своеобразен Календар на билките. Освен този Календар е важно да бъде..

публикувано на 17.04.14 в 11:06

Магдалена Гигова разказва на децата за приключение със слон

Пътешественичката Магдалена Гигова гостува на предаването „Закуска на тревата“ с пътепис за провинция Гоа в Индия. Тя разказа на малките слушатели на семейното предаване за уважението към животните в тази страна, за поведението на „свещените“..

публикувано на 16.04.14 в 17:17

Георги Александров в „За буквите на българите“

В седмиците преди 24-и май в предаването „Закуска на тревата“ излъчваме рубрика със заглавието „За буквите на българите“. В нея известни наши творци, хора на изкуството и културата, си припомнят за първата си среща с буквите и книгите, кога и как са..

публикувано на 14.04.14 в 11:33
В читалнята на музея, отворена за малки и големи

Белгийският комикс - любимо четиво за деца и възрастни

Тези дни в София беше открита изложба с творби на известния фламандски художник и майстор на комикса Марк Слейн, автор на популярния комиксов герой Неро. Тя  е подредена в столичната галерия  Altronic lights - Suspasious на ул. „6 септември“. Марк..

публикувано на 12.04.14 в 11:26

Зорница Христова Точица гостува в рубриката "За буквите на българите"

Зорница Христова, или Точица, както е позната сред блогърите, е известен преводач от английски език, авторка на детски книги и издател на детска литература. В блога си тя често дискутира съдбоносната връзка между родител и дете. Тя беше гост на..

публикувано на 08.04.14 в 14:09
Актьорът в свои води на театрална сцена

Актьорът Герасим Георгиев - Геро в рубриката "За буквите на българите"

В рубриката „За буквите на българите“ в предаването „Закуска на тревата“ в седмиците преди 24 май ви срещаме с творци от различни области, които си спомнят как е протекла първата им среща с буквите, кои са първите книжки, които са разгърнали...

публикувано на 02.04.14 в 16:05

Изложба с рисунки на Пенко Гелев в Националната художествена галерия

До 22-ри април в Националния музей на българското изобразително изкуство (Националната художествена галерия ) можете да видите изложбата "Приказният свят на вълшебната флейта в илюстрациите на Пенко Гелев" - изложба от илюстрации, рисунки и ескизи. Това..

публикувано на 24.03.14 в 11:00