Ученици от основното училище „Петко Славейков“ във Велико Търново.

Ден без пластмаса в училище във Велико Търново

300 ученици от основно училище „Петко Славейков“ във Велико Търново доказаха, че могат да учат без употребата на пластмасови изделия. Учебното заведение е първото в региона, което започна инициативи за ден без пластмаса. Децата замениха раниците..

публикувано на 14.02.20 в 14:30

Ще стане ли Драгоманското блато защитена територия

Природозащитници настояват Драгоманското блато да бъде обявено за защитена територия. Природният обект влиза в списъка на Конвенцията за влажните зони с международно значение , известна още като Рамсарската конвенция. Искането за нов статут на..

публикувано на 13.02.20 в 14:00

Дългосрочна стратегия за водата и намаляване на отпадъците - приоритети за Община Банско

Нужна е дългосрочна стратегия за водата и рязко намаляване на отпадъците, които се депонират в регионалните депа. Това е основен приоритет пред Община Банско, която ще запази водоемите и язовирите си и няма да ги дари на създаденото, но все още не..

публикувано на 10.02.20 в 16:00

Активисти на "Грийнпийс България" посрещнаха депутатите с аудиозаписи на силна кашлица

На влизане в Народното събрание депутатите бяха посрещнати от активисти на "Грийнпийс България", които искат мерки за по-чист въздух в България. Активистите бяха подготвили за народните представители с аудиозаписи на силна кашлица, за да припомнят, че..

обновено на 07.02.20 в 14:24
Витоша

Да качиш планината с АТВ - off-road или off-law

Въпреки забраната и ограниченията да се карат мотори и АТВ-та в национални и природни паркове, миналата неделя именно в границите на природния парк "Витоша" - над село Железница, няколко мотористи са разоравали туристическите пътеки с кросови..

публикувано на 05.02.20 в 13:15
Юлиан Попов

Юлиан Попов: Заплашват ни евросанкции заради „Марица-изток 2"

В петък парламентът задължи правителството да спаси на всяка цена държавната въглищна индустрия и да гарантира съществуването ѝ и след 2030 година. Това предизвика реакцията на екоорганизациите, според които Народното събрание връща енергийната..

публикувано на 03.02.20 в 13:43

Кметът на Карнобат: Горим вносен боклук, а не можем да управляваме нашия

„Харчим едни пари, за да почистваме нерегламентираните сметища и след месец те се създават на същото място нови“, разказа в предаването „Преди всички“ кметът на Карнобат Георги Димитров и член на УС на Националното сдружение на общините (НСОРБ)...

публикувано на 31.01.20 в 08:59
Астрономическата обсерватория на Софийския университет

Астрономи настояват да се ограничи светлинното замърсяване

Професионални астрономи събират подкрепа за петиция в световен мащаб за справяне с отрицателното въздействие на сателитната система Starlink на компанията SpaceX за интернет достъп заради светлинното замърсяване, което идва от спътниците. Зад..

публикувано на 30.01.20 в 12:36

Павел Антонов: Политиците яхват зелените каузи

Политиката на отказ да се отстоява околната среда е от години. Мнението е на Павел Антонов, съучредител на Мрежата за гражданско действие "БлуЛинк". „Очевидно е, че тези проблеми мотивират политически хората . Няма човек, на който когато няма..

публикувано на 29.01.20 в 11:04

Блажка Димитрова: Животът с нулев отпадък е постижим

„Животът с нулев отпадък не е просто утре ставаме всички и вече не изхвърляме боклук, а път, по който вървим до края на живота си.“ Това каза в предаването „Преди всички“ Блажка Димитрова, автор на книгата „Живот с нулев отпадък в България“. Тя е..

публикувано на 28.01.20 в 10:46