Зона за рок и джаз

„Зона за рок и джаз“ по програма „Хоризонт“ започва всяка неделя от 22:05 и продължава до полунощ. 

Вече близо 20 години в ефира на зоната са Бояна Андреева и Николай Захариев и спорят не само за музикалните си пристрастия: 

ТОЙ е пълен отрицател на баладите, привърженик на „яките“ неща;

ТЯ е отнесена, но не от вихъра, и се стреми към прозрението, радетелка за красотата...

Свързва ги нещо. Най-вероятно лудостта им по музиката. Това, което никога не правят, е компромис с нея.

Предпочитанията им варират от BEATLES до MILES DAVIS; от ROLLING STONES до CHICK COREA; от CHICAGO до MAHAVISHNU, от DEEP PURPLE до WEATHER REPORT, от LED ZEPPELIN до BELA FLECK, DAVE MATTHEWS BAND, KING,S X, DREAM THEATHER, NGUYEN LE, RICHARD BONА, US3...

Ако и вие харесвате тази музика и все още не сте слушали „Зона за рок и джаз“, значи сте пропуснали и трябва да наваксате. Тези двамата канят гости - колекционери и очакват сродните си души в интернет пространството.

За контакт: 
София 1040, бул. "Драган Цанков" 4 
телефон: (02) 93 361 577 
zonata@bnr.bg 
jazzrock@bnr.bg 
rockjazzzone.bnr.bg 
facebook.com

Публикации

Знаменитият тромбонист Конрад Хъруиг гостува на "Груув Ателие"

Тромбонистът Конрад Хъруиг, един от водещите музиканти на съвременната джаз сцена, пристигна в България за няколко концерта с Димитър Льолев – саксофон, Димитър Сираков – бас,Станислав Арабаджиев – пиано, и Никола Горялов – барабани. Никола..

публикувано на 27.09.16 в 15:02
Кристиан Макбрайд

Крисчън Макбрайд трио с концерт в Sofia Live Club

Контрабасистът Крисчън Макбрайд, носител не само на Грами от тази година ще изнесе концерт със своето трио на 7 март в Sofia Live Club. Любопитното е, че Макбрайд, който изгрява шеметно като комета на джаз сцената още 17-годишен, никога не е мислил, че ще..

публикувано на 05.03.16 в 14:37

Антони Дончев за новия си проект 3UP

Днес в Първо студио на БНР ще се състои  концертът на новата формация на Антони Дончев 3UP.   Това е трио в състав: Антони Дончев  - пиано, Георги Дончев – контрабас, Борислав Петров – барабани. Специален гост ще бъде Росен Захариев – Роко. Ще бъдат..

публикувано на 25.02.16 в 14:46

Номинираният за "Грами 2016" Джеймисън Рос с концерт в "София лайв клуб" на 12-и февруари

Името на Джеймисън Рос нашумя през 2012-а, когато спечели като барабанист престижния Thelonius Monk International Jazz Competition. Това му отвори вратите към големия бизнес и звукозаписния договор с Concord Music Group, а три години по-късно Рос..

публикувано на 10.02.16 в 07:14

Роди се нова джаз формация – "3ото"

Калин Жечев и Ясен Василев гостуват в Зоната за рок и джаз. Те разказват за триото, което става на една година. Освен Калин и Ясен в групата участва и Венко Поромански. И тримата са свирили в групата на Райчо Иванов. Свързва ги музиката и..

публикувано на 09.02.16 в 16:14

Антонио Форчоне за проекта „Еструна“

Антонио Форчоне за пореден път гостува в България. Този път за участие в проекта „Еструна“ Заедно с фламенко певеца Аркангел и българския хор „Нови гласове“ под диригенството на Георги Петков. Това е поводът за интервюто с  Антонио Форчоне, който разказва за..

публикувано на 04.12.15 в 16:17
Венцислав Благоев

Венци Благоев за джаз фестивала на Деветашкото плато

Ражда се нов джаз фестивал, който ще се проведе на 6-и юни в местността Гарваница - Деветашкото плато. Идеята е взаимствана от Ива Таралежкова от Габрово, майка на едно от децата, които участват в концертите „джаз за деца“, организирани от..

публикувано на 03.06.15 в 11:14

Ultra High Flamenco с концерт в "София лайв клуб"

На 6-и юни за втори път на сцената на "София лайв клуб" ще се представи испанската група Ultra High Flamenco (UHF). Още при първото си гостуване UHF заплениха почитателите на испанската музика със свежото си и оригинално звучене. Изключително..

публикувано на 02.06.15 в 15:24

Живко Петров представя два нови албума

Чуйте едно интервю с Живко Петров, който разказва за работата си с различни в стилово отношение музиканти, за любовта си към класическата музика и смесването й с джаза, за двата нови албума. Първият – соло пиано с акцент върху класическата музика -..

публикувано на 26.05.15 в 15:51
Джо Ловано

Среща с големия саксофонист Джо Ловано

Вчера в София лайв клуб се състоя концертът на Биг бенда на БНР със солист Джо Ловано. Ден преди концерта в първо студио на БНР се състоя първата среща  на Биг бенда с големия саксофонист. Бояна Андреева разговаря  с него и с диригента Антони Дончев. Антони..

публикувано на 28.04.15 в 15:51