Зона за рок и джаз

„Зона за рок и джаз“ по програма „Хоризонт“ започва всяка неделя от 22:05 и продължава до полунощ. 

Вече близо 20 години в ефира на зоната са Бояна Андреева и Николай Захариев и спорят не само за музикалните си пристрастия: 

ТОЙ е пълен отрицател на баладите, привърженик на „яките“ неща;

ТЯ е отнесена, но не от вихъра, и се стреми към прозрението, радетелка за красотата...

Свързва ги нещо. Най-вероятно лудостта им по музиката. Това, което никога не правят, е компромис с нея.

Предпочитанията им варират от BEATLES до MILES DAVIS; от ROLLING STONES до CHICK COREA; от CHICAGO до MAHAVISHNU, от DEEP PURPLE до WEATHER REPORT, от LED ZEPPELIN до BELA FLECK, DAVE MATTHEWS BAND, KING,S X, DREAM THEATHER, NGUYEN LE, RICHARD BONА, US3...

Ако и вие харесвате тази музика и все още не сте слушали „Зона за рок и джаз“, значи сте пропуснали и трябва да наваксате. Тези двамата канят гости - колекционери и очакват сродните си души в интернет пространството.

За контакт: 
София 1040, бул. "Драган Цанков" 4 
телефон: (02) 93 361 577 
zonata@bnr.bg 
jazzrock@bnr.bg 
rockjazzzone.bnr.bg 
facebook.com

Публикации

Константин Цеков и Румен Бояджиев за "БГ Рок Симфони"

Константин Цеков и Румен Бояджиев коментираха за "Хоризонт" проекта на Музикалната къща на БНР "БГ Рок Симфони". Едни от най-известните музиканти и групи на българския рок – "Щурците", ФСБ, БТР, Д2, Орлин Горанов, Тони Чембъра, Милена и други – свириха и..

публикувано на 28.11.14 в 14:26

Албумът на Марио Станчев трио "Есенни листа в София“ ще бъде представен на кратко национално турне

Проектът, чиято европейска премиера беше в операта в Лион, обединява музиканти от три различни генерации. Марио Станчев е завършил Музикалното училище и Музикалната академия в София. Докато е в България свири на всички джаз форуми у нас, част е от..

публикувано на 17.11.14 в 21:32

Четирима пианисти свирят в памет на Румен Тосков – Рупето

Антони Дончев, Живко Петров, Васил Пармаков и Александър Заберски свириха на 15 ноември в клуб „Студио 5“ в памет на Рупето. И четиримата бяха негови приятели. Идеята за концерта е на Боби Йоцов. Първоначално са смятали да бъдат с бас и барабани,..

публикувано на 17.11.14 в 21:07

Фондацията с концерт в "Арена Армеец"

Иван Лечев разказва за вълнението  от предстоящия концерт. и обещава мощен и сериозен рок тази вечер в "Арена Армеец" - най-голямата сцена, на която групата излиза. Това се случва след две успешни турнета в Америка, за което разказва Валди Тотев, който е..

публикувано на 10.11.14 в 17:07

Десетоноемврийското послание на Валди Тотев: Хората да осъзнаят свободата и да я използват докрай

Песента на Валди Тотев и Сашо Петров "Вдигни очи"се превърна в химн. Вече 25 години тя е символ на "промяната". В навечерието на 10-и ноември Бояна Андреева разговаря с Валди Тотев. Изглежда някои хора не разбират свободата и не  могат да я оценят..

публикувано на 10.11.14 в 16:20

ФСБ са обявени за "Световни майстори на музиката"

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от българската прогресив рок група ФСБ  получиха званието “световни майстори на музиката” от влиятелната южнокорейска неправителствена организация за международна култура World Masters Committee. Това..

публикувано на 31.10.14 в 10:16

Борис Ковач: На Балканите не може да има чисти култури

„Аларма пънк джаз“ е фестивал, организиран от предаването „Аларма“ на програма „Христо Ботев“. Цветан Цветанов разказва за новото издание на фестивала, който тази година празнува своя шести рожден ден. Той се представя шеговито като водещ на предаването ,..

публикувано на 29.10.14 в 13:37

Милчо Левиев с премиера на албума „Пътешествие в два свята“

Музикалната къща на БНР продуцира уникален хибриден проект на Милчо Левиев и хора Космически гласове с диригент Ваня Монева и с участието на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев. На 31-ви октомври ще се състои концертната промоция на албума в..

публикувано на 29.10.14 в 10:49

Ямато - спортен дух с ритъма на Земята

Спектаклите на японските барабанисти Ямато са израз на атлетизма, със своята непостижима прецизност и забележителна хореография. Зад този празник на ритъма и движението, очаровал милиони зрители от 55 страни на 5 континента, стои един спортен режим,..

публикувано на 28.10.14 в 09:25

Дон Брейдън: Модерният джаз е изключително отворен стил

Саксофонистът Дон Брейдън неотдавна беше в София за концерт в Студио 5 и като водещ на два майсторски класа или музикални ателиета - по съвременна импровизация и ателие по ритъм. В интервюто на Константин Кучев Брейдън разказва за своите..

публикувано на 16.10.14 в 19:15