Зона за рок и джаз

„Зона за рок и джаз“ по програма „Хоризонт“ започва всяка неделя от 22:05 и продължава до полунощ. 

Вече близо 20 години в ефира на зоната са Бояна Андреева и Николай Захариев и спорят не само за музикалните си пристрастия: 

ТОЙ е пълен отрицател на баладите, привърженик на „яките“ неща;

ТЯ е отнесена, но не от вихъра, и се стреми към прозрението, радетелка за красотата...

Свързва ги нещо. Най-вероятно лудостта им по музиката. Това, което никога не правят, е компромис с нея.

Предпочитанията им варират от BEATLES до MILES DAVIS; от ROLLING STONES до CHICK COREA; от CHICAGO до MAHAVISHNU, от DEEP PURPLE до WEATHER REPORT, от LED ZEPPELIN до BELA FLECK, DAVE MATTHEWS BAND, KING,S X, DREAM THEATHER, NGUYEN LE, RICHARD BONА, US3...

Ако и вие харесвате тази музика и все още не сте слушали „Зона за рок и джаз“, значи сте пропуснали и трябва да наваксате. Тези двамата канят гости - колекционери и очакват сродните си души в интернет пространството.

За контакт: 
София 1040, бул. "Драган Цанков" 4 
телефон: (02) 93 361 577 
zonata@bnr.bg 
jazzrock@bnr.bg 
rockjazzzone.bnr.bg 
facebook.com

Публикации

Кoka Mass Jazz: Следвай собствения си ритъм

Кoka Mass Jazz  e псевдонимът на Константин Кацарски, барабани, перкусия, клавишни инструменти, композитор, продуцент, DJ и член на две от най-оригинално звучащите български групи - "Блубалу" и "Лепра Де Лукс". През 2009-а в партньорство с Димитър Паскалев..

публикувано на 09.09.14 в 16:23

"Джайв Ейсис" отново ще бъдат гости на "Банско джаз фестивал"

Ийън Кларксън, вокалистът на "Джайв Ейсис" разказва подробности за групата с 25-годишна история, за първите стъпки, за влиянието на суинг и джаз музиката върху самочувствието на хората. Тя си спомня за предишното гостуване на фестивала в Банско:..

публикувано на 05.08.14 в 13:23

Ийока: Моите мантри ми помагат да успявам в живота си

Очарователната Ийока идва за втори път в България. От предишното си гостуване на нашето Черноморие пази много топли спомени за нашата публика. Сега пристига с музиканти от Хавай и източното крайбрежие на САЩ. Ийока не може да повярва, че известността  е..

публикувано на 21.07.14 в 15:47

Дъщерятя на Ди Ди Бриджуотър – Чайна Моузес ще гостува на Банско джаз фестивал

Тя живее в Париж. Сама е продуцент на своята музика. На 15 години подписва първия си договор с Върджин Рекърдс. На 17 започва да води радиопредаване за джаз, а по-късно работи и в телевизията за MTV. За нея няма значение с какви музиканти ще работи, важното..

публикувано на 21.07.14 в 15:43

Калин Вельов: Музикалният бизнес по света е отворен към хората, които правят нещо различно

Неуморен в търсенията си, това лято Калин Вельов се впусна в настроението на бразилската музика. „Амазония денс проджект“ е новото вдъхновение на Калин, което го завладя, след като съживи много стари български песни. "Електро самба" е първото..

публикувано на 21.07.14 в 15:30

Поглед към предстоящото издание на "Банско джаз фестивал"

От 8-и до 13-и август в Банско ще се проведе ХVІІ-ия международен джаз фестивал. По този повод в Зоната за рок и джаз гостува директорът на фестивала д-р Емил Илиев. Говорим за големите звезди Чайна Моузес (дъщеря на Ди Ди Бриджуотър), за майстор..

публикувано на 15.07.14 в 15:52

Нощен екипаж с гости Анжела Родел и Петър Чухов

Писателят и музикант Петър Чухов е в основата на групите  „Ла Текст" и „Гологан". Анжела е американка, дошла в България да учи фолклор. Пее в групата "Гологан". Играе във филма „Козелът“, превежда българска литература. Преживяла съм страхотни,..

публикувано на 04.07.14 в 15:00

Стартира четвъртото издание на фестивала A to JazZ

Четвъртото издание на фестивала е посветено на world звученето. Единственият джаз фестивал на открито в столицата отново ще посрещне гостите си в Южен парк 2, зад басейна "Спартак" в традиционния последен уикенд на месец юни (27-29 юни). В първия от..

публикувано на 26.06.14 в 16:19
Мичо Димитров - изложба

Цигуларят Мичо Димитров с изложба пред Първо студио на БНР

Цигуларят Мичо Димитров, тазгодишният носител на наградата  на Хоризонт "Музикант на годината" от няколко години рисува и през месец юни представя своя изложба във фойето пред Първо студио на БНР. Това е поводът да разговаряме с него за изложбата, за..

публикувано на 25.06.14 в 16:12

Тори Еймъс с най-интимния концерт ва зала едно на НДК

Тори Еймъс пристигна със специален роял за концерта си в Зала 1 на НДК. Тя представи на публиката една камерно звучаща програма от уважение и със съпричастност към  пострадалите от наводненията у нас. Изпълнителката обяви своите песни като "лечебни" за..

публикувано на 24.06.14 в 15:44