А сега накъде


Оля Стояновасъбота, от 19.00 до 20.00 часа

В предаването „А сега накъде“ разказваме истории, чертаем маршрути и даваме посоки за пътуване. Говорим за туризъм, екология, история и археология, но и включваме репортажи и автентични гласове, даваме думата на пътешественици и колекционери на истории, поставяме във фокуса на внимание онези хора, които имат неспокоен дух и не обичат да стоят на едно място. И разказваме, разбира се, за познати и непознати места у нас.
Героите на „А сега накъде“ са не само пътешественици, но и фотографи, археолози, историци, биолози, природозащитници, алпинисти, учени или просто хора, които имат история за разказване и маршрути за споделяне. Защото светът е голям и какво по-нормално от това да се опиташ да обхванеш многообразието му – и от истории, и от гласове.
Екип: Оля Стоянова и Диляна Трачева
За контакти с екипа тел: 02 93 36 647.

До 30 декември 2018 г. водещ на предаването беше Петра Талева.

Публикации

Петра Талева с награда от Българската фондация за биоразнообразие

Петра Талева получи награда от Българската фондация за биоразнообразие в категория „Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа”. 2010 г. бе обявена от ЮНЕСКО за Международна година на биоразнообразието и на..

публикувано на 14.02.11 в 09:12
Генералният директор на ДНК и председател на Управителния съвет на съюз

Отличие за журналиста от програма "Христо Ботев" - Петра Талева

На 18 ноември 2010 година съюзът „Произведено в България” връчи за 16-и път наградите „Златен" и "Сребърен лъв" 2010. Отличени бяха 11 български фирми от седем различни бранша. За целогодишно отразяване на изложението и проблемите на..

публикувано на 19.11.10 в 13:49
\r\nПо време на тържествената церемония в НДК програмният директор на БНР Стефан Радованов получава отличието „Златен приз” в категория

Награда за БНР за популяризиране на българския туризъм

По време на Международната туристическа борса „Ваканция 2010” в Националния дворец на културата в София списание „Туризъм и отдих”, което е медиен партньор на събитието, връчи за осми път традиционните си награди за лидери в туризма. Отличията се присъждат..

публикувано на 02.03.10 в 11:45
\r\nКъщата-музей 

Ремонт тече в къщата-музей "Иван Вазов", кога ще свърши - никой не знае

Културно-историческо наследство е огромен ресурс за развитие на туризма. В какво състояние са българските музеи днес? Как се вписват в модерното маркетиране на културния туризъм? В София, на някогашната улица „Вълкович, през 1895 г. си построил къща..

публикувано на 22.01.10 в 09:35
\r\nФрагмент от картината на Йеронимус Бош

По пътеките на петмеза и шествията с късметлийските прасенца или за Антоновден в България и Италия

Според легендите Св. Антоний е по-малкият от своя брат-близнак Св. Атанасий, двамата били ковачи-железари и владеели тайните на огъня. Фолклорните предания гласят, че тъкмо на Св. Антоний изобретил първите ковашки клещи, за да извади горещото желязо от..

публикувано на 15.01.10 в 09:13