И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Димитър Бежански, Любомир Методиев и Росен Мирчев (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев”

На лов по европейски

В България имаме навика да се правим на европейци, но само когато ни изнася. Така че за нас е интересно да видим с очите си и да чуем с ушите си как наистина се правят някои неща в истинската Европа. Нашият консултант, биологът и специалист по хищниците..

публикувано на 18.12.15 в 16:20

Пряко от ловните полета

Е, няма да е съвсем пряко, но поне за час ще се подслоним в Радио Благоевград, за да срещнем най-верните си слушатели с някои от местните ловци. Там ще бъдем гости на председателя на сдружението Иван Василев, на члена на Управителния съвет, ловеца с опит..

публикувано на 11.12.15 в 16:15
Тодор Димитров на „Златният кос“, 2011 г.

И водоемът е сцена

Ако някога сте си мислили, че между театъра и риболова няма нищо общо, веднага ви предупреждаваме – дълбоко се заблуждавате! Но макар да не сме хора на празните приказки, този път имаме и подкрепа от един човек, който разбира и от двете. На програма „Христо..

публикувано на 04.12.15 в 16:20
Зорница Николова с германски курцхаар Георги от Ветренски (вляво) и Гергана Делчева с английски пойнтер Брита от Ненковски – вицешампиони на Балканското първенство „Свети Хуберт“, Турция, 2015 г.

Презареждане

От излет на излет, от дума на дума – ето, че сезонът за едър дивеч превали средата и клони към края си. Междувременно шумата от дърветата окапа, храната за животните по високите части на планините намаля и условията за лов се промениха. За успехите досега и..

публикувано на 27.11.15 в 16:15
Йото Пацов

На лов с перо, пушка и фотоапарат

Малцина останаха у нас авторите, които пишат разкази за лова, трудно стана и издаването на такава литература, ето защо нова книга на тази тема вече е истинско събитие. Ние няма как да го подминем, затова тази седмица ще ни гостува Йото Пацов – писател,..

публикувано на 20.11.15 в 16:05

Питай старилото, но и патилото!

Истинският ловен сезон започна и набира скорост, а стотици млади ловци вече набират опит с пушка в ръка. Тъкмо за тях са безценни съветите на старите майстори, които са видели какво ли не. На тях ще се опитаме да бъдем полезни и ние, като им предадем..

публикувано на 30.10.15 в 16:10

Знае рибата, но и ние знаем!

Покрай вълненията по откриването на лова на едър дивеч като че ли изпуснахме от око рибите. А те са като хората и другите животни – в различните сезони се държат различно. Както казва Горан Брегович - знае рибата! Затова тази седмица ще поговорим..

публикувано на 23.10.15 в 16:10

Опитът на другите пази от грешки

Началото на новия ловен сезон за едър дивеч из цялата страна е нещо, което не може да бъде разказано за един час. Ето защо и през тази седмица ще продължим с помощта на телефоните да обикаляме из България и да питаме какви са първите успехи, какви са..

публикувано на 16.10.15 в 16:15

Наслука и умната!

Миналата събота за пореден път бе открит сезонът за лов едър дивеч. Началото зависи от работата преди и от късмета, но тръпката винаги е силна. Затова ще направим кратка обиколка на страната, като поразпитаме за първия сериозен излет приятели от..

публикувано на 09.10.15 в 16:15