Метроном

четвъртък
от 19.30 до 21.20 часа
Обзорно музикално предаване за събития от страната. Професионална, бърза, аргументирана и безпристрастна оценка на концертите в София и всички градове от страната, съпроводена с музикални примери от самото събитие. Директни включвания от всички точки, ако събитието съвпада с деня на предаването. Представяне на музикални проекти и звукозаписни премиери. Специално се следи музикалния календар по света свързан с участие на български музиканти.
Екип: Елена Хубанова, Цветелина Начева, Светлана Димитрова, Аделина Александрова, Наталия Илиева, Ралица Фичева

Публикации

Детски проект на Ина Кънчева и фондация "Културни перспективи"

Нова музикална книга може да намерите в книжарниците – озаглавена е "Детска стая" и е по цикъла от седем песни на Модест Мусоргски. Оперната певица Ина Кънчева, управител на фондация "Културни перспективи" е в основата на проекта. В диска, съпътстващ..

публикувано на 11.02.14 в 09:40

Метроном избра: Вадим Глузман в България

Вадим Глузман - един от най-ярките цигулари на нашето съвремие гостува за първи път в България. Събитието бе на 31 януари в столичната зала "България" когато   прозвуча цигулковият концерт от Пьотр Илич Чайковски. На пресконференцията,състояла се..

публикувано на 07.02.14 в 15:41
Габриела Георгиева, Костадин Андреев, Гергана Русекова и Велизар Генчев (отляво надясно)

Софийската опера чества Борис Христов в Класическата гимназия в София

Софийската опера и балет постави началото на честванията на 100-годишнината от рождението на световноизвестния бас Борис Христов с концерт в Националната гимназия за древни езици и култури. Акад. Пламен Карталов благодари на публиката с думите: „Много съм..

публикувано на 07.02.14 в 10:25
Музикален център „Борис Христов”, София

Елена Драгостинова представя програмата на музикален център „Борис Христов" в София за юбилейната година

Проявата в Москва на 16 януари бе организирана от Българския културен институт в руската столица и музея „Борис Христов” в София. По този повод в „Метроном” гостува директорът на музея Елена Драгостинова. Тя допълни информацията на Пламен Бейков, дадена..

публикувано на 31.01.14 в 10:15
Гала-концертът „Гласовете на България“ постави акцент върху пристрастията на великия артист към руския и западноевропейския репертоар.

100 години Борис Христов – певецът, който покори света

100-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов беше отбелязана с гала-концерт „Гласът на България” на 16 януари в зала „Евгений Светланов” в Международния дом на музиката в Москва. В уникалния проект взеха участие млади оперни..

публикувано на 24.01.14 в 10:35