Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Кой празнува днес

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120404_psiho.mp3 От 1995 година на 4 април психолозите в България отбелязват професионалния си празник. Според тях 04.04 се помнело лесно. Освен това пролетните празници били по-запомнящи се. Дали това е така,..

публикувано на 04.04.12 в 10:49

Колко време можете да живеете със затворени очи

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120404_history.mp3 Животът може да бъде прекрасен, дори ако не виждаме. И винаги си заслужава да бъдем позитивни. Тази история ни разказа в ефира на „Нашият ден” Галя Кръстева, която е загубила зрението си, когато..

публикувано на 04.04.12 в 10:29
Паметник на дарителя Димитър Апостолов Ценов в градинката пред Ректората на Стопанската Академия, Свищов.

„Посоки”: Свищов - градът на дарителите

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120420_Svishtov.mp3 Свищовлии винаги са знаели, че за да се върви напред трябва да се съхрани споменът за онова, което е било - за предците и делата им, за да имат пример и бъдещите поколения. Там думите..

публикувано на 04.04.12 в 08:57
Река Йордан.

„Посоки”: Размисли по Великден

Велики петък е. Целият християнски свят живее със спомена за болката от разпятието, очаквайки чудото на възкресението. © Снимка: Симеон Идакиев Божи гроб. А моите спомени ме връщат назад във времето, по места свещени из целия свят, които имах..

публикувано на 04.04.12 в 08:45

Благой Рагин: Няма друга такава държава, където на първи май да се карат ски, а дни по-късно да отидеш на море

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120403_turizam.mp3 Новите посоки в развитието на българския туризъм и необходимите промени в сектора коментираха в студиото на „Нашият ден” Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и..

публикувано на 03.04.12 в 11:58

Под мотото „Гората за децата” от днес стартира Седмицата на гората

Първо ще отговоря на въпроса защо избрахме Враца, за да открием седмицата - обяснява за „Нашият ден” зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Красимир Каменов: Тази година отбелязваме 133 години от създаването на централна горска..

публикувано на 02.04.12 в 09:04
Паметникът на Христо Ботев (вляво) в Ботевград и символът на града - часовниковата кула.

„Посоки”: Ботевград, Етрополе, Скравена

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120406_Etropole_Botevgrad.mp3 Вероятно сте попаднали в неделя на някой телевизионен репортаж, а и да не сте, сигурно сте чували, че само в Етрополе на първи април всяка година, се провежда веселият празник на..

публикувано на 30.03.12 в 09:22

На 1 юни стартира инициативата „Забавно лятно четене”

Тази инициатива ще продължи до 15 септември - сподели за „Нашият ден” Жюстин Томс, главен редатор на сайта „Аз-детето”: Децата четат, но са доста примамени от телевизията и интернет и вероятно четат малко по-малко, отколкото сме чели ние като деца. Ако..

публикувано на 30.03.12 в 08:47

„Живи картини” от биографията на Петко Бочаров - 68 години след бомбардирането на София

На днешния ден преди 68 години английската авиация извършва едни от най-масираните бомбардировки над София по време на Втората световна война. В случая се връщаме към тази дата, за да видим как са оцелявали и надживявали голямото нещастие хората, чиито..

публикувано на 29.03.12 в 11:28

Концерт-спектакъл „Звезди на българския балет” - тази вечер в НДК

В 19.30 часа тази вечер в зала 1 на НДК ще събере на едно място най-известните български балет-майстори, солисти в балетните трупи на световни театри, преподаватели в големи балетни школи и носители на най-престижните награди от световни форуми. Ще им..

публикувано на 29.03.12 в 11:01