Нашият ден

от понеделник до четвъртък
от 8.15 до 11.00 часа

петък
от 8.15 до 10.00 часа


От 8 до 9 е времето за среща на различни гледни точки в опит да се надскочи информационния дневен ред и да бъдат открити значимите за обществото проблеми, които имат, разбира се, и своето актуално битие.
От 9 до 10 е времето на разказването на истории и на срещите с онези хора, които водят света ни напред. Краят на часа е времето, в което същия този свят виждаме през погледа на редактора.
Вторият водещ застава пред микрофона в 10 часа, за да преведе слушателите през един публицистичен час, тръгващ от човешка история и търсещ дискусионно изследване на няколко територии: културно наследство и градски проблеми (понеделник), образование (вторник), човешки права/социални проблеми/здравеопазване в рамките на човешкото и социалното ни право да оцелеем (сряда), икономика (четвъртък).

Екип на предаването: Любомира Константинова, Александър Райчев, Мария Христова, Нина Цанева, Таня Любенова, Мартина Кръстева, Росица Александрова, Грациела Ингелска, Кирил Чобанов, Светлана Тодорова, Стефани Ангелова.

За връзка в студиото на предаването „Нашият ден“ тел.: 02 865 95 60 (от 8.15 до 11 часа).

Публикации

България - дестинация не за алкохолен, а за културен туризъм

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110805_Kulturen turizam.mp3 Ще успеем ли да превърнем страната си от дестинация за алкохолен в дестинация за културен туризъм? Кой е печелившият начин за развитието на културния туризъм в България или как да..

публикувано на 05.08.11 в 09:19

Мария Статулова: Сцената лекува, но и разболява

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110804_M.Statulova.mp3 Дори когато с главоболие се качиш на сцената, то сякаш магически изчезва по време на представлението. Но същата тази сцена причинява изключително изразходване на психиката и нервите, на което..

публикувано на 04.08.11 в 10:06

Росица Стелиянова: И през август можете да намерите нова работа

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110804_R.Stilianova_2.mp3 В началото на август работодателите вече заявяват свободни позиции, които трябва да бъдат заети от нови работници през есента. Това е и месецът, в който се обявяват предложенията за..

публикувано на 04.08.11 в 09:03

„Спомни си за Радой” - инициатива на в. „Стършел”

Главният редактор на в. „Стършел” Михаил Вешим сподели за „Нашият ден”: „Тя не е само инициатива на „Стършел”. Всъщност идеята е на издателя на в. „Лечител” Атанас Цонков. Той направи нещо като инициативен комитет с идеята да се съберат спомени и да излязат..

публикувано на 03.08.11 в 08:51

„Истории в ефира”: Медици на мисия в Афганистан

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110803_afganistan.mp3 На 1-ви август се завърнаха военнослужещите от българския контингент в Кабул, Афганистан. Журналистът от програма „Христо Ботев” Мария Рачева прекара с тях близо месец и донесе много..

публикувано на 03.08.11 в 08:45

За стачките и шествието на детските колички в Израел

Кореспондентът на БНР Феня Декало разказа за „Нашият ден”: „И това се случва в една от най-социалните държави, една от държавите, която се грижи най-много за децата си. С марш на детските колички продължиха вчера двуседмичните улични демонстрации в Израел...

публикувано на 02.08.11 в 09:09

Тази вечер в галерия „Средец” на Министерството на културата се открива ретроспективната изложба „Завръщане” в памет на художника Георги Трифонов

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110802_izlojba_G.Trifonov.mp3 „Завръщане” се нарича голямата ретроспективна изложба в памет на художника Георги Трифонов. Организират я негови колеги и приятели в галерия „Средец” на Министерството на културата...

публикувано на 02.08.11 в 08:24

Ролята на общината в театъра

Ириней Константинов, директор на Театър „София” коментира в „Нашият ден”: „Преди всичко е нужна общинска културна политика с отношение към театъра. Отношението се изразява в осигуряване на средства, с които да поддържаме базите в цялата страна, осигуряване..

публикувано на 02.08.11 в 08:17

Как да се опазим от кражбата на самоличност

Явор Колев, началник сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГДБОП коментира в „Нашият ден”: „Вече никой не краде лични карти, а данните от тях. Потребностите вече са изнесени в Интернет, затова точно там се злоупотребява с..

публикувано на 01.08.11 в 09:25

В Националната художествена академия от днес започва лятна академия за деца и ученици

За втора поредна година фондация „Св. Пимен Зографски” към Националната художествена академия организира лятна академия за деца и ученици. Тя ще се открие на 1 август от 12.00 часа, в двора на НХА под мотото „Цветовете ни свързват”. Студентите, заедно с..

публикувано на 01.08.11 в 09:03