Покана за пътуване

неделя
от 17.00 до 18.00 часа


„Покана за пътуване” е предаване за приключения! От 17 до 18 часа всяка неделя вечер по програма „Христо Ботев“ водещата Магдалена Гигова ще ви среща с интересни личности, с пътешественици, с неизвестни, но цветни люде, които правят живота ни по-шарен и ни подбуждат да тръгнем на път. Без значение накъде и по какъв начин – до незнайно българско кътче или далечна страна, с куфар в ръка или с копнеж в душата.
„Покана за пътуване” е предаване за мечтатели! Всяка седмица то ще ви отвежда до местенце в България, за което не сте чували, а може да оставите сърцето си там. В своята рубрика „50 важни за българите места извън страната” младите автори Светослав Марков и Теодор Борисов ще ви разкриват малко известни факти за свързани с нашата история обекти в странство. Няма да липсва и екзотика – от първо лице. Независимо дали ще „се запознаете” с орангутаните в Борнео или ще „ходите” в джунглите на Амазонка, дали гепард „ще ви целува ръка” или ще „отксубнете” косъм от опашката на слон за късмет – всички авантюри из далечни земи ще бъдат споделени от разказвачи, които наистина са били там и са ги преживяли лично.
А и самата водеща Магдалена Гигова ще се вклинява с някоя сочна история от пътешествията си из 86 държави.
Освен на сайта на БНР, можете да четете, видите и чуете още интересни приключения на страницата на предаването във Фейсбук – „Покана за пътуване” и на едноименния канал в youtube.

Екип на предаването: Магдалена Гигова, Весел Цанков, Ани Маринова, Албена Велева и Весела Цанкова

Публикации

Прайд бели лъвове в Лайънс парк

В „Покана за пътуване”: Камбана с мисъл на Дънов в храма на айкидо в Япония, гепард целува ръка в Южна Африка

В „Покана за пътуване”  днес няма да губим време с излишно разтакаване и тюхкане, ами направо ще ви водя в устата на звяра. Знаете ли какво е гепард да ти целува ръка. Изпитала съм го и ще го споделя! Огромен, но дружелюбен гепард се е изтегнал като султан..

публикувано на 13.08.18 в 10:55
Тоалетите от пера на екзотични птици са запазена марка на Мерлин Арно.

В „Покана за пътуване“ – с Мерлин Арно при шаманите в Борнео и из Виена с „Бай Ганьо“ вместо пътеводител

Как живеят дивите племена в Борнео, трудно ли е да присъстваш на шамански ритуал там и договор с тъмните сили ли е добиването на вечна младост… Все въпроси, които едва ли си задавате всеки ден, но отговорите им ще ви оставят без дъх. Разкрива ги Мерлин..

публикувано на 06.08.18 в 16:35
Шанхай бе дом за Димитър Владиков в продължение на няколко години.

Покана за пътуване: от Атон до Шаолин и Исландия

Казват, че ваканцията е като любовта: радваш се, докато я очакваш, мъчиш се, когато дойде, и си я спомняш с носталгия, когато си отиде. В „Покана за пътуване“, обаче ваканцията (или поне идеите за нея) ви връхлитат цяла година. Ако сте склонни към завист,..

публикувано на 30.07.18 в 09:55
Стената на плача

В „Покана за пътуване“ – обезщетения при провалени пакетни почивки, до Светите земи с Албена Борисова

Казват, че щастието никога не излиза от мода. Любовта към приключения – също! Така че „Покана за пътуване“ e най-модерното предаване. Сложете си ръка на сърцето и признайте колко пъти ви е идвало да удушите авиокомпанията, зарязала ви насред път, да..

публикувано на 23.07.18 в 09:10
Един от мостовете на река Ишим

Покана за пътуване – от Ангола и Южна Африка до Ливан и Казахстан

Има моменти, когато наистина съжалявам, че не можете да видите събеседниците ми, защото Йова Станкова е много красива. Гостенката ми, обаче, може да се похвали не само с външен вид. Тя е израснала в Ангола, учила в Германия, живяла в Южна Африка, а..

публикувано на 16.07.18 в 09:15
Каменният град Матера поразява със суровата си красота. Снимката е направена специално за

Николай Младжов разказва за Япония, Милена Кънева - за хляба на Матера

Препрочитайки Исабел Алиенде, попаднах на една фраза, която ще споделя с вас: „Искам да изживея един епичен живот. Такъв, който да изпиша с големи прилагателни, да задраскам скучните абзаци и да подчертая правописните си грешки!”. Точно към това се стремим..

публикувано на 09.07.18 в 09:50
Пещерата Беламар край Матанзас.

Ловци на глави и племена с най-чистата ДНК във Филипините, Матанзас - кубинската Атина и пещерата Беламар

Филипинците много приличат на българите! Това мое твърдение може да ви се стори прекалено екстравагантно за държава отдалечена на 13 000 километра. Но ето изводите, до които стигнах след пребиваването си в Манила и околностите: • Филипинците са убедени, че..

публикувано на 02.07.18 в 10:05
Крайбрежието на Капри е приказно и живописно.

Няма такова нещо като лошо време за пътешествие

Легендата мълви, че ако изкачите 62-те стъпала до катедралата Свети Андрей в Амалфи хванати за ръка с любимия човек, непременно ще се разделите. Казвам ви го, за да сте подготвени ако попаднете на приказното италианско крайбрежие, където всяка гледка е..

публикувано на 25.06.18 в 11:55
Плажът с розов пясък на Комодските острови

В „Покана за пътуване”: близки срещи с комодски варан на Доника Ризова, Камила Паркър-Боулс награди българи за опазването на индийските слонове

Ако в неделя привечер се заслушате внимателно в тишината, ще чуете как понеделникът си точи ноктите... Отложете този изнервящ звук с 60-те минути на „Покана за пътуване”. Повечето от вас познават Доника Ризова от телевизионния екран. Любителите на..

обновено на 17.06.18 в 20:50

Величествена премиера на „Сънят на Пилат” на Стефан Димитров в Античния театър

Патрициански пир за душата сред естествения декор на Античния театър в Пловдив преживяха присъствалите на концерта „Сънят на Пилат” от Стефан Димитров. Древните руини импонираха на вечната история за любовта, вдъхновена от романа на Булгаков „Майсторът и..

публикувано на 14.06.18 в 15:25