Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Аларма

“Аларма”: радиопредизвикателство за младежи от 8 до 88-годишна възраст…

всеки делничен ден от 21.30 до 23.00 часа

Всъщност, нашата аудитория е предимно от 15 до 35-годишна, но защо е нужно да си налагаме изкуствени ограничения. Младостта, както знаем, е състояние, напълно независимо от клишетата за време и от официалната статистика. И макар някои обществени псевдонауки да се опитват да докажат противното, младостта е напълно ирационална. Младостта е страстна, агресивна, лирична, неврастенична, меланхолична, неволна, ненадейна, неподозирана, недоволна, недоволстваща и най-вече – изобилстваща и непреходна, каквото и да твърдят разните там “институти по застаряване на населението”. И тя не се постига с кремове против бръчки, а с ежедневно подхранване на детското (и дори детинското) любопитство, което всеки от нас носи у себе си в някаква степен.
Имената на авторите, които ще палят фитила всяка делнична вечер от 21.30 до 23.00 ч., водят след себе си и максимално широкия обхват на темите, с които ще провокираме младежката аудитория на програма “Христо Ботев” – сиреч, от начините за релакс в края на седмицата до антарктическите експедиции и други пътешествия до края на света, от проблемите в училище до културните политики по отношение на млади и оригинални творци, от хобитата до душевните терзания на пъпчивите и подрастващите, от интернет технологиите до “бъдещите творчески планове” и “капаните на успеха”. Или накратко: секс, наркотици и рокендрол - но не задължително в този ред.
Петъчното издание на “Аларма” ще бъде по-културологично като насоченост, с участието на млади писатели, музиканти, театрали, учени, изследователи, преводачи и с гост-автори познати гласове от ефира на програма “Христо Ботев”, които сте свикнали да чувате в други “часови пояси”.
“Крос радио”, “Хапки от реалността”, “Полетът на къртицата”, “Водещият черпи” и “Клуб Силенсио” са само някои от новите ни рубрики, а какво се крие зад тези имена ще узнавате постепенно и своевременно... Интернет-изданието на “Аларма”, включва текст, картинки, аудио и видео материали и да доразвива темите и проблемите, за които ефирното време никога не достига.
С идеи и предложения с нас можете да се свързвате на познатия ви имейл адрес alarma@bnr.bg.
Туй то! Следва продължение...

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откритите градски пространства – нова сцена за култура

Всяко едно градско пространство би могло да се превърне в пространство за култура – това твърди част от екипа културолози, урбанисти, архитекти и артисти от Варна, които миналата година се обединиха в търсене на възможности за провеждане на културни събития в епидемична обстановка. Каталогът „Градски пространства за култура“, който беше представен преди..

публикувано на 20.01.21 в 18:31
Таня Димова

Таня Димова: Живея с идеята, че в радиото имаме мисия

През месец януари 2021 г. по повод 50-годишния юбилей на програма "Христо Ботев" предаването "Нашият ден" прави среща с лица и гласове от програмата. Таня Димова е Главен герой в "Нашият ден".  Съмишлениците "Харесвам думата "съмишленици". Често я използвам и се радвам, че радиото, а и не само, се прави от съмишленици. Всичко истинско, ценно и..

публикувано на 20.01.21 в 17:45

Христо Мутафчиев за премиерния спектакъл „Плач на ангел”

„Плач на ангел” от Стефан Цанев е най-новото заглавие в афиша на Народния театър „Иван Вазов“ . П иесата е писана през 2015 година и сега за първи път оживява на сцена в сценичния прочит на режисьора Стоян Радев. Представлението е моноспектакъл на актьора Христо Мутафчиев, който се превъплъщава в образа на бившия затворник Райчо. „Става въпрос..

публикувано на 20.01.21 в 16:55
Александър Христов

Александър Христов: Радиото е интимна медия

През месец януари 2021 г. по повод 50-годишния юбилей на програма "Христо Ботев" предаването "Нашият ден" прави среща с лица и гласове от програмата. Истории в ефира:  Един пишещ човек в едно радио – среща с Александър Христов, драматург от редакция „Радиотеатър“. Писането   "Всеки пишещ човек пише за някого извън себе си. Писането винаги е..

публикувано на 19.01.21 в 17:50
Ивайло Петров

98 години от рождението на писателя Ивайло Петров

„Понякога страданията на човека са тъй тежки и непоносими, а той няма сила и смелост да приеме доброволно смъртта, защото инстинктът му за живот е по-силен от смисъла му”. На 19 януари се навършват 98 години от рождението на писателя Ивайло Петров.  Ивайло Петров (псевдоним на Продан Петров Кючуков) е роден на 19 януари 1923 г. в село Гюкчедьолюк..

публикувано на 19.01.21 в 09:13