Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законът и Темида

всеки петък от 10.00 до 11.00 часа
автор и водещ: Анелия Торошанова

Едно предаване за разследваща журналистика, криминални и съдебни новини, дела срещу мафията и организираната престъпност, частни случаи и правни казуси на слушатели, съвети на юриста, разголване на магистрати, смях от съдебните зали.
Новини за предаването можете да научавате и във Фейсбук на страницата на предаването.

Консултанти на предаването:
● Красимира Янева – адвокат, експерт по гражданско и наказателно право, спечелила десетки тежки дела в Страсбург и много дела срещу прословутата имотна мафия в България.
● Захари Генов – експрокурор, юрист, специалист по гражданско, трудово, семейно, административно и наказателно право.
● Камен Каменов – нотариус, член на Съвета на Камарата на нотариусите в България, години наред е бил заместник-председател на Камарата на нотариусите, автор на книгата „Нотариусът и правото“, носител на специалната награда на Съюза на юристите в България, бил е представител на България за Европейската нотариална мрежа към Съвета на нотариатите от Европейския съюз, член на Българската асоциация за Европейско право от 2013 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аркади Шарков

КС отмени лимитите на болнично лечение. Какво следва?

Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционна разпоредбата на чл. 55а, ал. 2 от Закона за здравното осигуряване (ЗЗО), която ограничава заплащането на извършена медицинска дейност от болниците до стойностите, посочени в бюджетите им. Това означава, че след обнародването на решението на КС и влизането му в сила НЗОК няма основание да..

обновено на 18.04.24 в 10:05

Детска агресия – равна на липсата на любов

Една разходка по софийските улици в слънчев ден и разговор със случайни минувачи на тема детска агресия дава любопитни отговори. Става ясно, че в началото на ХХI век са опасни шегичките с: чувствата, егото, простотията, хормоните, липсата на възпитание, примерите в социалните мрежи, медиите, обществото… Но най-вече са опасни липсата на връзка между..

публикувано на 18.04.24 в 09:05
Дарина и Андрей Яневи в студиото на „Семейно радио“ с водещата Мария Мира Христова и звукорежисьора Евелина Кулински

Дарина и Андрей Яневи – едно семейство в картини и чувства

Художниците Дарина и Андрей Яневи в една семейна ефирна среща, която потвърждава как тайното става явно, любовта е възможна, а творчеството безкрайно. Световноизвестната пастелистка Дарина Янева е крехка, русокоса, синеока. Носителят на международни награди и създател на монументални платна Андрей Янев (на снимката в дясно) е силен,..

публикувано на 17.04.24 в 13:20

Хемофилия: Толкова страшен ли е "дяволът"?

Днес е Световният ден на хемофилията, както всяка година и сега Българската асоциация по хемофилия организира велопоход, в първия почивен ден след 17 април, в случая след 20 април в София, Варна и Пловдив .  Кирил е 15-годишен тийнейджър, ученик в Плевенската математическа гимназия, с всички характерни за неговата възраст особености и интереси...

обновено на 17.04.24 в 13:00

Д-р Евлоги Станчев: Отговорността за настоящето не е само в ръцете на политиците

Действителността, в която живеем, все повече прилича на политически и обществен цирк. Заобиколени сме от външни и вътрешни конфликтни точки, а информацията се излива хаотично. На този фон отговорността за настоящето не е само в ръцете на политиците – тя се полага и на обществото, и на медиите. В "Нашият ден" историкът и учен от Института за..

публикувано на 17.04.24 в 11:50