Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мерки срещу “сивата” икономика

Слушател на програма „Христо Ботев“ на БНР попита как във време на икономическа криза ЕС и България се справят с неформалната икономика и какви са последиците от нея?
Отговор получиnмe от евродепутата Антония Първанова и Беата Папазова, съветник „Европейска интеграция и европейски проекти“ в Българската търговско-промишлена палата, която представя последното проучване на Българската търговско-промишлена палата, свързано с неформалната („сива“) икономика.
По публикацията работи: Николета Атанасова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Еврорадиоигри: Европейският социален фонд и неговите правомощия

Какво представлява европейския социален фонд (ЕСФ)? EС е ангажиран със създаването на повече и по-добри работни места и на едно социално приобщаващо общество. Тази цел е в основата на стратегия Европа 2020 г. за генериране на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж в ЕС. Европейският социален фонд играе важна роля за реализацията на целите на Европа...

публикувано на 03.01.14 в 14:24

Евросправочник на слушателя: Разпределение на бюджетните средства в Европейския съюз през следващата година

В днешното издание на „Евросправочник на слушателя” по „Евранет плюс” ще отговорим на слушателския интерес към разпределението на бюджетните средства в ЕС през следващата година. Кои ще бъдат приоритетните политики, които ще бъдат реализирани с европарите догодина - ще разберем от интервюто с евродепутата Ивайло Калфин.

публикувано на 19.12.13 в 09:23

Европа преди новините: С какво ще помогне единната структура за координация и управление на европейските средства в България за ефективното усвояване на еврофондовете

Според Ивайло Калфин, изводите от приключващия програмен период показват, че се налага да се унифицира управлението на фондовете, за да се избегнат сегашните проблеми с административни неуредици и противоречащи изисквания. Бизнесът отдавна настоява за агенция, която да координира работата по еврофондовете. Фирмите и общините имат най-големи проблеми при..

публикувано на 19.12.13 в 08:56

Европа преди новините: Какви средства отпуска Европейския съюз за финансиране на малки и средни предприятия

Структурните фондове са задължителен фактор за стимулиране на растежа, смятат експертите от Европейския парламент. ЕС трябва да гарантира за своята политика бюджет за периода 2014-2020 година, който да е поне равен на този в момента, за да могат най-бедните райони да наваксат своето изоставане, а регионите като цяло в ЕС да развиват своя икономически и..

публикувано на 13.12.13 в 08:29

Евросправочник на слушателя: Какви са новите мерки за гражданска защита в рамките на Европейския съюз

Преди няколко дни Европейският парламент прие ново законодателство за гражданска защита на ЕС, с което се подготвя почвата за засилено европейско сътрудничество при реакцията при бедствия. Европейската комисия приветства вота за по-ефективно управление на бедствията, от което ще имат полза, както европейските граждани, така и общностите по света. За да..

публикувано на 13.12.13 в 08:17