Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Contemporary Space (Варна) и Проект 0 (Пловдив)

| обновено на 18.06.14 в 14:01 БНР Новини
Кирил Кузманов, Проект 0, огледална стена в квартал Капана, Пловдив

Калин Серапионов, Choose Training, видеоинсталация, Contemporary Space, ВарнаВъв Варна Contemporary Space се заявява като „пространство за съвременно изкуство, социално място, културно убежище”. В него, в рамките на проекта VIDEOCAVE (куратор Мария Василева), бе представена видеоинсталацията Choose Training на Калин Серапионов.

В Пловдив, след четири години подготовка, бе реализиран Проект 0 на Кирил Кузманов (куратор Владия Михайлова) - огромно двустранно огледало, преграждащо малка уличка в квартал Капана.

За двете събития и места разговаряме с Владия Михайлова.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Програма "Обект" на галерия "Галерия" добавя реалности в Княжеската градина

От 25 септември до 25 октомври в "Контейнер VOX POPULI", откритата сцена в Княжеската градина могат да бъдат видени произведенията на пет български съвременни артисти, подбрани от Албена Баева и нейната галерия "Галерия". В момента там е първото от тях "Не искам да живея повече на тази планета" на Диана Бонева. От 1.10 до 6.10 ще бъде изложено "Vs" на..

публикувано на 29.09.22 в 16:40

Експерименти в полето на книгата

Зинове, комикси, арт- и фотокниги попълват нишата на независимите артистични издания. Няколко книжарници и колективи у нас поддържат тяхното съществуване и организират обществото на авторите им. Андреа Попйорданова, илюстратор и графичен дизайнер, завършила илюстрация в Единбург и магистърска степен по визуална комуникация в Кралския колеж в Лондон, е..

публикувано на 29.09.22 в 15:55

Творби на авангардния театрален режисьор Ромео Кастелучи с прожекции в София

С филмите “Театрон” и “Божествена комедия” и видеоинсталацията-пърформанс "Третият райх" Регионалният център за съвременни изкуства Топлоцентрала запознава публиката със света на Ромео Кастелучи, световно име в съвременните сценични изкуства. Кастелучи е режисьор, сценограф и костюмограф, и създател на театъра като тотално изкуство за цялостно..

публикувано на 29.09.22 в 15:10

"Златна роза" 2022: А ти кога за последно ходи на кино?!

"Културата – това е правилото, изкуството – това е изключението в нея", казва революционният френски режисьор Жан-Люк Годар, който трансформира света на киното. И точно към това изключение се стремят всички, които обичат филмите – киното да бъде възприемано преди всичко като изкуство, което отглежда вкус и отношение. Създателите на българско кино и..

публикувано на 29.09.22 в 13:15

Островът на костенурките – социален плейбек театър

Сдружение "Storycatchers" отбелязва финала на проекта си – "Островът на костенурките – социален плейбек театър" с посещение на дом за възрастни хора в град Самоков. Предстоящите им изяви ще бъдат на 29 септември в Самоков и на 30 септември във Велико Търново. Представлението е по реални истории и се провежда в една защитена атмосфера на споделяне на..

публикувано на 29.09.22 в 10:50