Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радиотеатърът представя: "Крилата помощ", спектакъл с публика, сряда, 24 септември, 19 часа, Първо студио на БНР

БНР Новини

Спектакъл с публика, сряда, 24 септември, 19 часа, Първо студио на БНР

"Крилата помощ" - реставрация на първата българска радиопиеса от 1938 г., написана от Ангел Каралийчев и Матвей Вълев и получила Първа награда от Дирекцията на въздухоплаването 

С участието на:
Николай Урумов,  Велислав Павлов, Борис Луканов, Иван Юруков, Леарт Докле, Христо Петков, Йосиф Шамли, Явор Гърдев, Георги Тенев, Николай Ламбрев, Георги Михалков, Михаил Шишков, Стефан Димитров, Михаил Шишков син, Антони Дончев, Михаил Петров, Илиян Марков, Христо Терзиев, Васил Асенов, Веселин Мишев.
Водещ: Ангел Григоров.
В ролята на детето Радко: Марк Делчев

Творчески екип:
Асен Аврамов, Калин Николов, Теодор Иванов, Живко Марев, Константин Райдовски, екип на Първо студио на БНР и Даниела Манолова.

Снимки във фотогалерията: Даниела Манолова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративно изображение

Спешно усвояване на останалите за 2020-а средства искат филмовите дейци

Филмовите организации подготвят писмо до Националния филмов център и Министерство на културата за необходимостта спешно да се вземат мерки по преструктурирането на останалите заради пандемията от коронавируса пари в НФЦ за финансиране на българско кинопроизводство.  Парите, останали от тази година, трябва да бъдат усвоени, за да не се връщат в..

публикувано на 22.10.20 в 15:52

Фотосветът на Тодор Славчев

Фотожурналистът Тодор Славчев успява да документира най-значимите събития и личности през българския 20 век. Кадрите му разказват за участието на България във Втората световна война, за Цар Борис III, за 9 септември 1944 година, за Народния съд, за Македония, за Стара София и други малки и големи градчета   и селца.  Архивът му е невероятна..

публикувано на 22.10.20 в 14:23

Отиде си писателят Александър Томов

Известният български писател и сценарист Александър Томов е починал на 76-годишна възраст в сряда сутринта, съобщи съпругата му Екатерина Томова.  Александър Томов е роден в София на 3 юли 1944 г. Завършва българска филология в Софийският университет „Климент Охридски“ през 1972 г. Член е на Националния съвет за радио и телевизия от квотата на..

публикувано на 22.10.20 в 13:01

150 години от рождението на Иван Бунин

Иван Бунин (1870–1953) е световноизвестен поет и белетрист, почетен академик на Петербургската академия на науките в секцията за изящна словесност (1909), първият руски писател, носител на Нобеловата награда за литература (1933). Първоначално пише публицистика и поезия, по-късно проза, най-вече къси разкази. Емигрира от Русия през 1919 г. и се установява..

публикувано на 22.10.20 в 12:44
Стивън Фрай

Смъртни и чудовища, походи и приключения или "Герои"-те на Фрай

Творци на съдбата си ли сме или просто следваме предопределението? Родословието ли прави героя или той кове съдбата си, извършвайки безброй подвизи? Каква тежест имат благословията и проклятието в живота? - Тези въпроси по един или друг начин си задаваме до днес, а рамката на разсъжденията ни е оформена от античните митове. Историите за Язон и Херакъл,..

публикувано на 22.10.20 в 10:28