Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Янко Лозанов: Българското слово принадлежи на цивилизацията на света

Снимка: личен архив

Създателят на първия и единствен безплатен сайт за професионални записи на българско художествено слово „Слова български“ актьорът Янко Лозанов разказва за емоционалните и родолюбиви причини за създаването на сайта. Ще научите и какво представлява той, към кого е адресиран и какво може да чуете в него.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Александров

Философия на дървото и всичко останало

В свят, в който дигиталното все повече овладява света ни и усещането ни за него, докосването до материята на дървото можем да сравним с магия. Магията прави Александър Александров щастлив, работата с дървото – също. Александър учи дизайн на компютърни игри във Великобритания, а днес съчетава работата си в дигиталната индустрия с дърводелството...

публикувано на 06.12.23 в 15:15

Никулден: Какво ни препоръчва Иван Звездев?

Шеф готвач Иван Звездев се включи директно от Бургас и сподели някои вкусни и лесни рецепти за Никулденската трапеза по време на участието си в предаването "Нашият ден". Тази традиционна трапеза, честваща свети Николай, покровител на моряците и риболовците, е момент за семейно събиране и наслаждаване на вкусни ястия. Един от най-лесните..

обновено на 06.12.23 в 13:37
Снимката е илюстративна

Ракът на ендометриума – злокачествено, но лечимо заболяване

Пет българки всеки ден се разболяват от най-често срещаното онко-гинекологично заболяване – рак на ендометриума . От 1 декември 2023 г. се повеждат безплатни консултации и профилактични прегледи за рак на матката в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом". Те ще продължат до 31 януари 2024 г...

публикувано на 06.12.23 в 13:15
Милка Василева

Как България ще се справи с недостига на медицински сестри и акушерки?

В страната не достигат близо 17 000 медицински сестри. Няма област в стра на та, в която  медицински те  сестри  да са достатъчни, като само в София са необходими още  на д 2500, а в Пловдив те са  на д 1400. Това сочат данните от проучване на  Съвета за икономически а на лизи към Министерския съвет. "Недостигът е много..

публикувано на 06.12.23 в 12:25
Илюстративна снимка

Станислав Почекански за бюджета за култура: Не искаме чудо, а да бъдем чути!

Синдикатите в сектора на културата в България изразиха своето недоволство по отношение на ниските бюджети за културната сфера, обединявайки се в национален протест под лозунга "Народ без култура е народ без бъдеще!". Пореден протест на работещи в сферата на културата Председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци към..

обновено на 06.12.23 в 12:02